Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Покупка на цифров фотоапарат

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 20:13    Заглавие: Покупка на цифров фотоапарат Отговорете с цитат

Здравейте, не съм убеден че темата е по правилата затова няма да е фатално ако бъде затрита.

Нужен ми е средно нисък клас цифров фотоапарат и по принцип прерових офертите, но ми се иска ако някой е имал проблема и вече е стигнал до резултат да сподели модел и дилър.

Изисквания:
250-300 лева
>= 5 MPixel-a
оптичен визьор
оптичен zoom
оптична стабилизация на изображението
да не е съвсем куча марка

Би било добре да е с LiIon акумулатори, като цената може да е по-висока тогава, но това вече е последна грижа. Инфо за евентуални дефекти би било също от полза.

Спрях се засега на
Kodak EasyShare C653 (250 лева Plesio)
Panasonic DMC-LS60 (250 лева +1GB карта подарък, но без визьор)

Този също ми хвана окото но е над 300 лева. Затова пък акумулатори и зарядно са в комплекта, които иначе трябва да се купят отделно.
Sony DSC-W80 (380 лева)

За сега Kodak е фаворита. Благодаря предварително за инфото.
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 22:24    Заглавие: Re: Покупка на цифров фотоапарат Отговорете с цитат

joda написа:

Този също ми хвана окото но е над 300 лева. Затова пък акумулатори и зарядно са в комплекта, които иначе трябва да се купят отделно.
Sony DSC-W80 (380 лева)

Апарата прави наистина страхотни снимки. Единствен недостатък - когато правиш клипчета след стартиране на записа не може да се променя увеличението
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 22:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не поразгледаш и Casio?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 22, 2007 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

В крайна сметка Kodak C633 (most computers) спечели конкурса на сравнително евтин непретенциозен фотоапарат. За C643 изтече инфо че дефектирал именно заради оптичния стабилизатор. Casio така и не погледнах поради липса на време. Все пак мисля че Sony-то беше добра опция, но не ме послушаха Rolling Eyes

Благодаря за съдействието и весели празници!

Хм, не мога да заключа темата. Що се отнася до мен може да бъде заключена или изтрита поради липса на кой знае какво инфо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Съб Дек 22, 2007 22:20    Заглавие: Re: Покупка на цифров фотоапарат Отговорете с цитат

joda написа:
Здравейте, не съм убеден че темата е по правилата затова няма да е фатално ако бъде затрита.

Нужен ми е средно нисък клас цифров фотоапарат и по принцип прерових офертите, но ми се иска ако някой е имал проблема и вече е стигнал до резултат да сподели модел и дилър.

Изисквания:
250-300 лева
>= 5 MPixel-a
оптичен визьор
оптичен zoom
оптична стабилизация на изображението
да не е съвсем куча марка

Би било добре да е с LiIon акумулатори, като цената може да е по-висока тогава, но това вече е последна грижа. Инфо за евентуални дефекти би било също от полза.

Спрях се засега на
Kodak EasyShare C653 (250 лева Plesio)
Panasonic DMC-LS60 (250 лева +1GB карта подарък, но без визьор)

Sony DSC-W80 (380 лева)

За сега Kodak е фаворита. Благодаря предварително за инфото.

Аз пропръчвам Praktika за около 260 лв.7,1 пиксели. В комплекта са включени калъф,зарядно и батерия Li-on
Препоръчвам го защото имам такъв и прави много хубави снимки.
Гост

МнениеПуснато на: Съб Дек 22, 2007 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Оптичен визьор - по удобно е, а и удължава значително снимачното време с едно зареждане на акумулаторите

Оптичен стабилизатор - по ясна снимка но света е оцелял и без

Повече от 5 МР - не нужно защото при 5 МР снимката вече е с достатъчна резолюция за любителска употреба

RAW - позволява запазването на цялата цветова информация и максимална свобода при обработката на изображението.

LiIon акумулатори - позволява дозареждането по всяко време но 2х до 4х по-скъпи акумулатори!

Не 2 а 4 акумулатора. Консумацията на ток е намалена за сметка на по високото напрежение с което се избягват високите изисквания към батериите и акумулаторите. При голям ток също така и най-малкия лош контакт е фатален за работата на апарата.

Възможно най-голямата памет. Свалянето на снимките от паметта е скъпа и понякога некачествена услуга по курортите.

Да се съблюдава за цената и универсалността на допълнителната памет. Някои видове памет са с доста висока цена а предимствата са малко или никакви.

Чантичка - задължителна за да се предпази апарата от прах и замърсяване

Всякакви цифрови екстри като стабилизация на изображението, зуум, и разни други имитации на оптика са или за сметка на качеството или не постигат наистина желания ефект и не бива да се взимат под внимание

Възможностите за клипове също е добре да се пренебрегват защото тази функция така или иначе е една недорасла излишна екстра
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Дек 23, 2007 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой има ли впечатления от KODAK M853.За парите си/малко под 300лв./има добри данни-на книга.Ако някой е ползвал такъв,нека сподели,най вече за това-какви снимки прави.
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2007 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще си позволя да използвам темата.

Продава се цифров фотоапатар Canon PowerShot A20., 2.1 Mega Pixels., 128MB SD Card., 4 батерии АА
Ето и една сникка направена със същия фотоапарат
http://img147.imageshack.us/my.php?image=5733wn5.jpg

Запитвания или предложения за цена очаквам в темата или на лични.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети