Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

WindowsXP Professional SP2 Black Edition как се инсталира
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BINEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:09    Заглавие: WindowsXP Professional SP2 Black Edition как се инсталира Отговорете с цитат

Здр. колеги, наскоро си изтеглих WindowsXP Professional SP2 Black Edition но имам проблем с инстала. Значи фаила е ISO и в обяснението пише че този фаил трябва да се запиши на ДВД рестартира се компа и инсталацията започва. Всичко това го правя но след като се рестартира компа не тръгва инстала на windows. Кажете ми има или някаква тънкост която изтървам и изобщо възможно ли е да се получи такъв инстал от ISO файл.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
no money
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас/Созопол

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А не пише ли нещо от сорта на "....Press any key..." при първоначалното Boot-ване?
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

1. в BIOS-a разрешено ли е "бутването" от CD?
2. сигурен ли си, че диска който си направил е такъв?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BINEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:46    Заглавие: Отговорете с цитат

RC след като рестартирам компа ми изписва че за да bootna от CD прябва да натисна F11, натискам и от там избирам кое е boot-ващото устроиство. Само че не съм сигорен аз дали записвам ДВД-то по правилният начин. Аз го записвам като make data DVD, пробвах и като make boot DVD но пак нищо. Може би грешката е в записа на ДВД-то, какъв е правилният начин за записване.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:57    Заглавие: Отговорете с цитат

BINEV написа:
....Може би грешката е в записа на ДВД-то, какъв е правилният начин за записване....

Най-вероятно, но все си мисля, че ще е по-добре да се консултираш с някой на място, защото начина на записване е малко "според зависи".
След като му дадеш F11 - обръща ли се към "CD" -то?
Ако се обръща би трябвало да "каже" нещо?
("CD"-то нали все пак чете DVD дискове???, всъщност защо трябва да е на DVD подложка Confused )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 13:06    Заглавие: Отговорете с цитат

ISO фаил записан така на диск няма да стане позвай ALCHOL 120 и си готов Very Happy
Върнете се в началото
BINEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Страното за мен е че се записва този ISO файл на двд и след което се оптвам да накарам компа да bootni от това двд и този файл като се има напредвид че самият ISО фаил е формат на windowsa и само с него може да се чете. Което е доста стано като се има напредвид че при началните стъпки на компа нямаме никакъв windows. Има някаква тънкост но като не я знам Very Happy
Върнете се в началото
BINEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 13:10    Заглавие: Отговорете с цитат

това на old4 се получе малко по касно сега ще пробвам.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 13:38    Заглавие: Re: WindowsXP Professional SP2 Black Edition как се инсталир Отговорете с цитат

BINEV написа:
Здр. колеги, наскоро си изтеглих WindowsXP Professional SP2 Black Edition но имам проблем с инстала...

Не се занимавай с глупости.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
harleybg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Надявам се, че не записвате iso файла точно като файл на дикска Shocked , но ако случайно сте:
Да кажем,че използвате Неро (то и при другите програми си е аналогично) избирате някъде от менютата OPEN и ОТВАРЯТЕ файла.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети