| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mirk Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 14:33 Заглавие: Катоден отводител |
|
|
Здравейте и весели празници на всички.
Интересуваме някой има ли практически впечатления от защитната апаратура на фирма "ЕЛМАРК ГРУП - БЪЛГАРИЯ" : автоматични прекъсвачи, дефектнотокови защити и по-специално катодни отводители (арестори) от тип SPD. Качественни ли са и може ли да се разчита на тях?
http://elmark-bg.borsabg.com/?81&02&96191
Благодаря на всички отзовали се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Милен Опитен потребител

|
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 1:33 Заглавие: Re: Катоден отводител |
|
|
| mirk написа: | Здравейте и весели празници на всички.
Интересуваме някой има ли практически впечатления от защитната апаратура на фирма "ЕЛМАРК ГРУП - БЪЛГАРИЯ" : автоматични прекъсвачи, дефектнотокови защити и по-специално катодни отводители (арестори) от тип SPD. Качественни ли са и може ли да се разчита на тях?
Аз имам впечатления от катодните отводители " Превектрон 2 " .Дипломнта ми работа беше такава.Ами какво да ти кажа хората на запад ги използват за защита на резервоари с горива,бензиностанции,обществени сгради и мн други.Определено са много надеждни средства,особено ако се надяваш само на мълниеприемниците  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
mirk Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 8:11 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Аз имам впечатления от катодните отводители " Превектрон 2 " .Дипломнта ми работа беше такава.Ами какво да ти кажа хората на запад ги използват за защита на резервоари с горива,бензиностанции,обществени сгради и мн други.Определено са много надеждни средства,особено ако се надяваш само на мълниеприемниците |
Здравей Николай
Това е мълниеприемник (гръмоотвод) с изпреварващо действие
http://www.avko.bg/html_source/avko.htm
http://www.avko.bg/html_source/mylnia.htm
Мен ме интересува катодния отводител който се монтира в апартаментното таблото за отвеждане на пренапреженията към земя. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 12:05 Заглавие: |
|
|
Кажи от какво искаш да се пазиш. От атмосферни пренапрежения или от грешки на енергото? От първото има смисъл да слагаш катоден отводител, но пък не е оправдано, защото вероятността за възникване на такова събитие в мрежа НН е малка. Ако е от грешки, то идеята се базира на друг принцип. Правиш автоматика която следи напрежението и като не ти хареса се изключваш. Обратното включване да е поне 30 секунди след нормализиране на състоянието на мрежата. Просто, вентилния отвод не може дълго време да работи при условия на протичане на ток през него. Прегрява и гърми. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 12:11 Заглавие: |
|
|
*Imax - пълен разряден ток.Максималната пикова стойност на разрядния ток със синусоида 8/20 ms, която катодни отводител може да понесе еднократно.
*In - номинален разряден ток.Номиналната стойност на разрядния ток със синусоида 8/20ms, който може да бъде отвеждан многократно към земя (около 20 цикъла)
Само да внеса още малко пояснения.
Цифрите 8/20 означават време за достигане до максималното напрежение на смущаващото въздействие и време за изчезването му. Тези стойности са приети в световната практика за стандартна мълния. Не знам къде живееш, но ме съмнява да очакваш толкова вероятно пряко попадение от мълния върху твоята лична захранваща мрежа.
EDIT: И тия са едни търговци, немам думи! Формата на импулса не е синусоида, а по скоро две експоненти. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 20:40 Заглавие: Re: Катоден отводител |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | mirk написа: | Здравейте и весели празници на всички.
Аз имам впечатления от катодните отводители " Превектрон 2 " .Дипломнта ми работа беше такава.Ами какво да ти кажа хората на запад ги използват за защита на резервоари с горива,бензиностанции,обществени сгради и мн други.Определено са много надеждни средства,особено ако се надяваш само на мълниеприемниците  |
А да вярно!!! И за тях имам информация,ако искаш дай няква поща и щ ти пратя цялата си дипломна работа,там има обяснено и за тях. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
mirk Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2008 22:55 Заглавие: |
|
|
| Прати ми дипломната работа, сигурно ще има полезна информация по въпроса който ме интересува. Пощата вече се вижда. |
|
|
 |
|