| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:03 Заглавие: Въпрос:Как се програмират Flash памети |
|
|
Искам да попитам някой може ли да ми каже от каде мога да си намеря схема на програматор за Флаш памети и евентуално с кой софтуер мога да програмирам.Защото тази техника много напредна и все повече и повече ми трябват софтуери (за ДВД-та).Още от сега ви благодаря.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GSt Опитен потребител

|
|
|
 |
cyriliano Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 9:44 Заглавие: относно флаш паметите |
|
|
| зна4и требе ти програматор ще ти препоръчам programatori.hit.bg аз си закупих оттам за някви 50 лв и работи много читаво отделно ще ти требе и изтривалка за флашове може да си купиш само лампата и да си я направиш а другият вариант е жива4на лампа от тези за уличното осветление чупиш я вземаш вътрешния балон и си правиш изтривалка |
|
|
 |
Тишо Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 10:57 Заглавие: Re: относно флаш паметите |
|
|
| cyriliano написа: | | зна4и требе ти програматор ще ти препоръчам programatori.hit.bg аз си закупих оттам за някви 50 лв и работи много читаво отделно ще ти требе и изтривалка за флашове може да си купиш само лампата и да си я направиш а другият вариант е жива4на лампа от тези за уличното осветление чупиш я вземаш вътрешния балон и си правиш изтривалка |
Абе на FLASH какво ще му светиш ????????????
Това е електрически изтриваемо нещо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Баси по същата логика като си трия снимките от флаш-а на фотоапарата трябва да го светя с нещо от което можеш да останеш без очи....  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 11:43 Заглавие: така е |
|
|
| само 4е в пове4ето DVD има не флаш а 27хх със порзор4е аз съм разкодирал DVD от щатите което беше с такава памет а не флаш по ефтино е пък и е предвидено ъпдейта да се прави в сервиз а не 4рез диск пове4ето dvd от се разкодират чрез комбинаций от бутони на дистанционното и за тях не ти требе програматор само американските модели от 2000 не могат да се разкодират така и другото интересно е 4е са на NTSC така 4е на пове4ето телевизори в българия показват 4ерно-бяло записваш им европейска версия на софта и стават на 50 херца PAL и се отклю4ват |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 13:37 Заглавие: Re: така е |
|
|
| cyriliano написа: | | само 4е в пове4ето DVD има не флаш а 27хх със порзор4е аз съм разкодирал DVD от щатите което беше с такава памет а не флаш по ефтино е пък и е предвидено ъпдейта да се прави в сервиз а не 4рез диск пове4ето dvd от се разкодират чрез комбинаций от бутони на дистанционното и за тях не ти требе програматор само американските модели от 2000 не могат да се разкодират така и другото интересно е 4е са на NTSC така 4е на пове4ето телевизори в българия показват 4ерно-бяло записваш им европейска версия на софта и стават на 50 херца PAL и се отклю4ват |
Ти ми говориш за EPROM а не за FLASH.
FLASH технологията е различно нещо.
Трие се с записване на FF в регистрите. И това става ЕЛЕКТРИЧЕСКИ !!!
Докато EPROM технологията (серията 27хх) се трие с ултравиолетова светлина.
Правете разлика между технологите за производство на енергонезависими памети ...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 16:11 Заглавие: вярно е |
|
|
| ми кво зна4ение има дали е флаш или еепром вярно е 4е има разлика но това няма зна4ение факт е 4е за да разкодираш DVD ти трябва изтривалка а на вас оставям дали е флаш епром или еепром защото програматора може да 4ете и трите но едва ли можете да изтриете епром без изтривалка може да пробвате като го държите на слънце един ден ха ха ха |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 17:03 Заглавие: |
|
|
Ейййй, това за слънцето е страшна идея  |
|
|
 |
Tiaho Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 17:08 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | Ейййй, това за слънцето е страшна идея  |
Нали  |
|
|
 |
Тишо Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 17:12 Заглавие: Re: вярно е |
|
|
| cyriliano написа: | | ми кво зна4ение има дали е флаш или еепром вярно е 4е има разлика но това няма зна4ение факт е 4е за да разкодираш DVD ти трябва изтривалка а на вас оставям дали е флаш епром или еепром защото програматора може да 4ете и трите но едва ли можете да изтриете епром без изтривалка може да пробвате като го държите на слънце един ден ха ха ха |
Абе то за теб може и да няма, ама за тези които се занимават сериозно с електроника има....
Като започнеш да проектираш някое изделие тогава ще те питам пак  |
|
|
 |
|