| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rumpenshtilken Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:02 Заглавие: фоново осветление на LCD монитор от типа на Ambilight |
|
|
Здравейте Идеята ми е да си направя или някъде ако има готови да си купя - фоново осветление на LCD екран, което се поставя зад монитора от типа Ambilight на Philips. Мисля да го направя със светодиоди или с неонови лампи. Дайте предложения с какво ще е по-добре. И някакви устройства за автоматична смяна на цветовете на фона. Регулиращи се във времето. В смисъл определено време да свети примерно синьо, после зелено, червено, бяло и така. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:43 Заглавие: |
|
|
Някъде четох проект за Ambient Light към PC монитор, като цена на компонените в сайта излезе около 100-ина долара (по спомени). Имаше 9 неонови лампи - по 3 цвята от ляво, отдясно и отгоре. Ще потърся сайта и ще дам линк ако го намеря... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:50 Заглавие: |
|
|
| Да точно това имам в предвид. Само че аз искам да сложа отвсякъде. Тоест на четирите страни за по-пълно въздействие. Моля те ако го намериш дай линк. Благодаря предварително. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:52 Заглавие: |
|
|
За какво ти е от долната страна на монитор  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:55 Заглавие: |
|
|
| То по скоро е LCD TV 32 инча и е поставен на стена не е на пиедестал. Вижда се от всички страни. И ако има и отдолу ще е по-завършено като визия. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 0:08 Заглавие: |
|
|
Аз съм в процес на изработка на такава система у нас на 42" плазма. Досега ползвах едни лампи, които много грееха и са много близо до самия панел /закачен е на стената/. С тях ми беше първия "Амбилайт" на кинескопа /36 инча/ още преди Филипс да почнат да ги проидават.
Скори си купих един комплект ЛЕД от ИКЕА, който беше от порядъка на 40 евро и са 4 много тънки като пръчка лампи с диоди. Светят силно и изобщо не греят.
Утре от офиса ще постна и линка и картинка как изглеждат самите лампи, а тия дни като оправя кабелите ще постна и как изглежда като готов продукт. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 0:35 Заглавие: |
|
|
| Ще съм ти безкрайно благодарен. Защото моята идея е още в главата ми и ще е по-лесно да видя нещо вече готово и работещо. |
|
|
 |
kotana Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 13:01 Заглавие: |
|
|
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30119408
Това са лампите, за които писах по-горе.
В момента се опитвам да го направя като тръгне телевизора да се светка автоматично и да посъбера кабелите, че е много грозно в момента и ще направя няколко снимки. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 14:30 Заглавие: |
|
|
| Много ти благодаря. Разгледах го подробно. Видях че са дълги 25см. Точно това ми трябва. Светят ли силно? Моля те кажи ми от къде мога да си ги купя или поръчам? Видях, че този магазин е в UK аз съм от София. Не се сещам къде имат магазин или представителство тук в София. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2008 15:49 Заглавие: |
|
|
| IKEA незнам дали има в България. Но в Гърция май имат вериги и може от там да мислиш за поръчка. |
|
|
 |
|