Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

фоново осветление на LCD монитор от типа на Ambilight
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rumpenshtilken
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:02    Заглавие: фоново осветление на LCD монитор от типа на Ambilight Отговорете с цитат

Здравейте Wink Идеята ми е да си направя или някъде ако има готови да си купя - фоново осветление на LCD екран, което се поставя зад монитора от типа Ambilight на Philips. Мисля да го направя със светодиоди или с неонови лампи. Дайте предложения с какво ще е по-добре. И някакви устройства за автоматична смяна на цветовете на фона. Регулиращи се във времето. В смисъл определено време да свети примерно синьо, после зелено, червено, бяло и така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Някъде четох проект за Ambient Light към PC монитор, като цена на компонените в сайта излезе около 100-ина долара (по спомени). Имаше 9 неонови лампи - по 3 цвята от ляво, отдясно и отгоре. Ще потърся сайта и ще дам линк ако го намеря...
rumpenshtilken
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Да точно това имам в предвид. Само че аз искам да сложа отвсякъде. Тоест на четирите страни за по-пълно въздействие. Моля те ако го намериш дай линк. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

За какво ти е от долната страна на монитор Very Happy
rumpenshtilken
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

То по скоро е LCD TV 32 инча и е поставен на стена не е на пиедестал. Вижда се от всички страни. И ако има и отдолу ще е по-завършено като визия.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 0:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм в процес на изработка на такава система у нас на 42" плазма. Досега ползвах едни лампи, които много грееха и са много близо до самия панел /закачен е на стената/. С тях ми беше първия "Амбилайт" на кинескопа /36 инча/ още преди Филипс да почнат да ги проидават.
Скори си купих един комплект ЛЕД от ИКЕА, който беше от порядъка на 40 евро и са 4 много тънки като пръчка лампи с диоди. Светят силно и изобщо не греят.
Утре от офиса ще постна и линка и картинка как изглеждат самите лампи, а тия дни като оправя кабелите ще постна и как изглежда като готов продукт.
Върнете се в началото
rumpenshtilken
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 0:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще съм ти безкрайно благодарен. Защото моята идея е още в главата ми и ще е по-лесно да видя нещо вече готово и работещо.
Върнете се в началото
kotana
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30119408

Това са лампите, за които писах по-горе.
В момента се опитвам да го направя като тръгне телевизора да се светка автоматично и да посъбера кабелите, че е много грозно в момента и ще направя няколко снимки.
Върнете се в началото
rumpenshtilken
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ти благодаря. Разгледах го подробно. Видях че са дълги 25см. Точно това ми трябва. Светят ли силно? Моля те кажи ми от къде мога да си ги купя или поръчам? Видях, че този магазин е в UK аз съм от София. Не се сещам къде имат магазин или представителство тук в София.
Върнете се в началото
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

IKEA незнам дали има в България. Но в Гърция май имат вериги и може от там да мислиш за поръчка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети