|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stdan Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 12:44 Заглавие: проблем с климатик NEO |
|
|
| Приятели , имам климатик NEO-ACS HC12GW от две години.От няколко дена се появи една вибрация, сякаш вибрира ламарина когато работи компресора,иначе климатика си работи нормално,топли нормално и се саморазмразява нормално, само че в големите студове май вътре(отдолу под перката в тавата) остана лед.Тази вибрация се появява най-силно когато компресора работи най-много(примерно навън е -5, а е настроен на 24 градуса).Общо взето тази вибрация е най-силна когато работи на пълна мощност, и е адски изнервяща.Необходима ли е специализирана намеса от сервиз или може да ме посъветвате нещо? предварително ви благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 19:08 Заглавие: |
|
|
Аз откакто съм го купил тресе и вибрира.Първата година не можахме да спим в спалнята-топля съседната стая,след това смених дограма и направих изолация и сега е поносимо Компресор!Като се натовари и съвсем откача.Това е положението.Огледай тръбния път да не се опира някъде и май друго не може да се направи. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
tiyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 23:12 Заглавие: |
|
|
Най-вероятна причина е натрупване на лед около перката.
Друга вероятна причина е тръба, която се допира до друга метална част.
Според мен просто задържа вода.
Провери дали не е ти запушен маркуча за конденза (ако има такъв) и по възможност нацяло го махни. Колкото е по-дълъг толкова е по-голяма вероятността да замръзва и да няма от кяде да се оттича конденза при размразяването.
Компресора е най-малко вероятната причина, ако не е инветорен компресора работи с една и съща мощност и при 24 и при 30 грауса.
Успех  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 12:48 Заглавие: |
|
|
Добре,tiyanov,от сервиза във Варна при мен идваха 4-5 пъти.Наистина имаше тръба,която опираше в стената и след като я отделиха-шумо-вибрациите намаляха.Едва забележимо.Когато разбраха,че не могат да ме хлъзнат така лесно,имаха доблестта да ми обяснят,че част от компресорите,влагани в това недоразумение са пълен боклук,само че от КиК електроникс-така мисля,че се казва вносителят-заявили,че след като машината работи,вибрациите и шума не са техен проблем и не приемат такива рекламации.Мой познат има същият климатик,монтиран на една картонена барака за закуски.Бога ми,не се чува НИЩО,ама съвсем нищо,когато компресорът включва и изключва.Ако му закача там моят-сигурен съм,че на вторият ден бараката ще се срути.Така че явно е въпрос на късмет с тези евтини техники.Тук вече ме хапаха по повод на тоя климатик,ама така стоят нещата.Ако можехме да си избираме доходите така,както можем да избираме стоките-всички щяхме да сме с ДАЙКИН,ФУДЖЦУ или ПАНАСОНИК.В краен случай-със SHARP
А,забравих да допълня,че въпреки вибрациите и бръмченето,тоя климатик не спря през тия студове и си топлеше почти нормално-при -20 вън в стаята държеше +20-21.А в завода новият инверторен HITACHI умря без да каже гък,спря,ошашави се и ни заявиха че при такива студове те не можели да работят нормално.Това е.Сигурно има и по-добри HITACHI-та,ама тоя явно не е такъв. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 14:27 Заглавие: |
|
|
| @Ditronix Пойскай от монтажниците да ти сложат гумени тампони между климатика и стойките.. |
|
|
 |
tiyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
Тампоните не вършат особенно голяма работа в случая, тъй като вибрациите се предават по болта с който е захванат климатика.
Възможно е да има подобни проблеми и е късмет на какво ще попаднеш.
Има и други неща, който определят работата на климатика, но са обект на друга тема  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 21:28 Заглавие: |
|
|
Сложих си тампони.Ляти-без болт през гумата.Ефект-НУЛА!Понеже стената,на която е хванат компресора била малка,затова ставало така.Посъветваха ме да го хвана със тойки на плочата на терасата.Приготвих ги,ама като се сетих,че и съседите ще изреват,се отказах.Така и си остана.Имам идея да сменя компресора,ама нямам време Засега ще е така.Добре,че направих изолацията,а и дограмата е от сой... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|