Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на емитерен повторител

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tankovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 12:59    Заглавие: Схема на емитерен повторител Отговорете с цитат

Моля дайте схема (линк) за емитерен повторител с ВС107А, захранване 24 волта, изходно съпротивление около 70 ома, входно над 10 кома, с филтър на входа пропускащ честоти под 110 Mhz.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ти една схема:

Нископропускащия филтър на входа е най-простия, изчислил съм го за честота на срязване 110 MHz на ниво -1 dB, входа му е разчетен за 50 ома, изхода за 15 килоома входно съпротивление на емитерния повторител. Самия емитерен повторител нямам време да го изчислявам, най-добре сам го изчисли (за да научиш нещо). Успех в смятането!
Върнете се в началото
tankovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 9:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, но не съм изчислявал стойностите на R за емитерен повторител. От формули които намерих в нета например може ли Rb1 Rb2 да са по 47 Kom, а Re да е 11 Kom.
Върнете се в началото
tankovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм обяснил подробно какво искам да постигна. Към компютъра си имам прецизен RF модулатор който модулира видео/аудио сигнала в телевизионен на 4 канал (мисля някъде около 86.75-93.25 Mhz). От модулатора с коаксиален кабел подавам сигнала на широколентов антенен усилвател (два входа и три изхода) към който е включена и кабелната телевизия. От този антенен усилвател подавам сигнал на 3 телевизора в отделните стаи. Когато пусна филм от РС-то обаче се получават известни смущения в някои програми, може би сигнала е много силен или хармоници (по малко вероятно). Целта е да отрежа честотната лента над 4 канал. Например си мисля ако използвам само емитерен повторител с транзистор който има гранична честота на пропускане до 100 Mhz няма ли да стане. Даже без филтър.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2008 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

tankovbg написа:
Например си мисля ако използвам само емитерен повторител с транзистор който има гранична честота на пропускане до 100 Mhz няма ли да стане. Даже без филтър.

Хе, хе, то с филтър трудно ще стане, та камо ли без филтър. Ама сам да правиш филтър за тези честоти... Ето ти една схема:

Като гледам стойностите на бобините, бая прецизно изпълнение ще трябва. А имаш ли вобел-генератор за да видиш какво е излезнало в крайна сметка ако все пак сглобиш този филтър?
Върнете се в началото
tankovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Не не това не мога да го изпълня, нямам и необходимата апаратура за това. То е по добре да се направи филтър с тримеркондензатори като се настрои резонанс за тази честота. Като няма други идеи да приключим с темата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети