| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 23:01 Заглавие: Шаси 11АК36-1 не приема сигнал от ДУ |
|
|
Добър вечер на всички,
имам проблем с телевизор WATSON модел FA3628T и шаси 11AK36-1. Имам схема. Като го взех Тв-то не работеше / никакви признаци на живот/. Имаше студена спойка на С820 филтров за +33V /до като го открия проверих всичките кондери в захранването/и изгорял краен на ТХО-то BU 808 DFI . След презапояването на студената спойка и смяната на дарлингтона Тв-то тръгна нормално с изключение на приемането на команди от ДУ. Погледнах ДУ през камерата на телефона си и "имаше картина" . Разглобих ДУ и видимо не открих незиправност. Включих телевизора и от бутоните на предния панел без проблем пусках телевизора и сменях каналите. Реших че проблема е в самия телевизор и се насочих към IR-приемника, на който само измерих +4,72V на средното краче. Как да проверя дали приемника TSOP 1736 работи? Ако не е в него проблема къде да търся.
Поздрави,
Русин Атанасов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2008 23:36 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Това е с протокол RC5 така че може да се пробва на/с много Philips Samsung Goldstar и подобни. |
Значи да търся проблема в пулта на ДУ - добре!
Благодаря! |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 7:38 Заглавие: |
|
|
Най сигурното замерване е с осцилограф,ако нямате мерете на изходът напрежението променя ли се със и без команда.Мисля че тия пултове не излъчват когато имат проблем с кварца.Не съм сигурен но и фактът че тв е имал други проблеми навежда на мисълта за дефект във самия телевизор.
Филипов според мен Ви казва че лесно може да се разбере дали пултът е виновен а не че там е проблемът. |
|
|
 |
ang djei Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 9:40 Заглавие: |
|
|
Ще споделя моя метод зе проверка на приемника.От външен источник подавам захранване направо в/у приемника 5V (без да го свалям от шасито) и с осцилоскопа следя импулсите на изхода на приемника при натиснат бутон на ДУ.И така до входа на проц.Ако липсват импулси свалям приемника (или само освобождавам изхода от припоя) и пак замервам вече самия приемник).Имал съм случай на окъсил вход на процесора. _________________ LZ3JP |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 9:54 Заглавие: |
|
|
| ang djei написа: | | Ще споделя моя метод зе проверка на приемника.От външен источник подавам захранване направо в/у приемника 5V (без да го свалям от шасито) и с осцилоскопа следя импулсите на изхода на приемника при натиснат бутон на ДУ.И така до входа на проц.Ако липсват импулси свалям приемника (или само освобождавам изхода от припоя) и пак замервам вече самия приемник).Имал съм случай на окъсил вход на процесора. | Само не разбирам защо да си играем да му подаваме външно 5В. Като си има и вътрешно.  |
|
|
 |
ang djei Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 10:06 Заглавие: |
|
|
С външен източник ми е по-лесно,за да не стане гаф докато меря и работи цялото шаси (през това време ТВ-то е изключено).Естествено може и с неговото захранване,но така е по-безопасно. _________________ LZ3JP |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 11:07 Заглавие: |
|
|
| Хм.Напоследък се нароиха такива със захранване 3.3 в,не зная дали не е по-безопасно да си ползвате собственото захранване на тв. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2008 11:42 Заглавие: |
|
|
Пробвай пулта както те е насочил Филипов.
И се хвани с осцилоскоп на окото и по пътечката ,по пътечката право при крака на процесора,не при мечката.
И си смени електролита в базата на дарлингтона че пак ще гръмне. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|