| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 14:49 Заглавие: DVD LG DR-7500 - прави проблеми на студено |
|
|
Това двд проблема му е ,че като е при мен работи а при клиента не.След ен брой разнасяния се установи че дефекта който показва се дължи на температурната разлика от 7-8 градуса .Дефекта е че когато му е студено не му работи пауер бутона от местната клавиатура а от дист. включва и функцията ^ v - нагоре ,надолу -това което мести подменютата и от дистанционното и от местната клавиатура.Някой ще ми отговори кондензатори ама двд то е почти ново и са много в захранването .Лошото е че го вадя да истине и като го вкарам в сервиза и го отворя и то се стопля и си заработва всичко.При първото отваряне имаше хлебарки ама съм изчистил всичко.Някой брал ли е подобни ядове и ако да как се справил. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 15:27 Заглавие: |
|
|
Конкретният модел не ми е познат,наскоро ремонтирах една записвачка с проблемен кварц на процесора-дефекта пак беше термозависим.Нещо не разбрах-като зависне от клавиатурата,се управлява нормално от дистанц. или как?Ако е така,аз бих проверил захранване на процесор-дали е точно(и кондензатори в тази верига),също така кварц-желателно със замяна.В конкретния случай не пречи да охлаждате/загрявате(температурен шок) процесора при проявление на дефекта.Не споменавате дали при пускане от дистанц.(когато дефекта е проявен) захранванията тръгват нормални-ако въобще тръгва,не става ясно от поста.Схема не можах да изровя,ако желаете повече и конкретна помощ изпратете парчета от нея(захранване и процесорна част). _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 15:54 Заглавие: |
|
|
За повече яснота ;
На топло -всичко о.к.-напрежения функции всичко
На студено -1 не работи само пауер бутон на местната клавиатура.
2не работи функцията нагоре надолу
всички други функции работят
В потребителската книжка дават работна температура 5-35 градуса по Целзии.
Проблема е че като го внеса на топло много бързо се стопля и всичко си работи -напрежения нормални -всичко о.к.
Не ми се вижда логично кварца да мърда и само две функции да не работят.Схема нямам. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 16:03 Заглавие: |
|
|
Хм,без схема ще ти е мъка А защо не пробвате(при стоплено вече ) изделие да изстудявате със спрей процесор и кондензатори по пътя на захранването му.Профилактично със горещ въздух самия процесор го припойте,да няма ликажи някакви.Нещо не прилича тази хуйня на проблем в захранване,по-скоро в процесорна част ще да е. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 16:07 Заглавие: |
|
|
Пепи, удължител и масата навън.  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 17:31 Заглавие: |
|
|
Мда,ремонт на отворен прозорец е ,но пък ще помогне много Или изстудяване до посиняване и после бързо мерене по контролни точки предварително набелязани,преди да се е стоплило животното. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 17:39 Заглавие: |
|
|
Така както си изложил проблемите спотед мен имаш студена спойка между клавиатурата и процесора или на някой резистор около клавиатурата. Ако имаш схема виж трабва да има обща писта който свързва тези ботони с процесора. Провери всички връзки по нея.
Това е само предположение но е напълно допустимо. Ако е проблемен кварц на процесора ще спрат всички функции управлявани от процесора т.е. цялото DVD. Дано да съм ти бил полезен. Ако може прати ми схемата ще погледна по нея. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 17:48 Заглавие: |
|
|
Аха.На студено спойката е студена,на топло-топла.Стига спамили,акъл давайте. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 18:46 Заглавие: |
|
|
| woodoman написа: | Така както си изложил проблемите спотед мен имаш студена спойка между клавиатурата и процесора или на някой резистор около клавиатурата. Ако имаш схема виж трабва да има обща писта който свързва тези ботони с процесора. Провери всички връзки по нея.
Това е само предположение но е напълно допустимо. Ако е проблемен кварц на процесора ще спрат всички функции управлявани от процесора т.е. цялото DVD. Дано да съм ти бил полезен. Ако може прати ми схемата ще погледна по нея. |
Това го направих още в началото-смених и копчето,презапоих всичко по лицевия панел ,дори прошивките.Айде пауер бутона добре ама нагоре надолу не бачка и от дистанцията.Двете неща по някаква линия са свързани.
С масата навън е добро решение ама навън има много мъгла Освен това целия квартал ще се изреди да дава акъл какво точно да правя  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 23:07 Заглавие: |
|
|
Провери захранването за термодрейф, Ако няма вдигни захранването на процесора в допустимия толеранс за проба. Не се осланяй на това че е ново, дефекта много прилича и на кондензатор, за спорта добави 100тина микро на захранването на процесора.
Без спрей няма да минеш става и с газ за запалки но внимавай с цигарите  |
|
|
 |
|