Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PS2: Проблем с прогресивно сканиране и компонентен кабелl

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iffo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2008 15:36    Заглавие: PS2: Проблем с прогресивно сканиране и компонентен кабелl Отговорете с цитат

Ето каква е ситуацията:

Включил съм PlayStation2 slim (70011 NTSC) с чип през компонентен кабел към ново Самсунг LCD HDTV (модела е от преди няколко месеца). Картината, естествено е с перфектно качество дори при стандартното интерлейс сканиране. Конзилата е пусната на Y Pr Pb цветове, 16:9, всички игри които могат, също са настроени на 16:9, телевизора е с всички опции за постпроцесинг изключени.

Проблема е, че в момента в който включа някоя игра на прогресивно сканиране (пробвал съм и от опциите на игрите, и от HD player диска), картината се разтяга по вертикала около 2 пъти (долната половина излиза извън екрана) и се свива хоризонтално на половина (дясната половина на екрана остава черна). Това се случва на абсолютно всяка игра която съм пробвал, както и на всичко настройки на HD Player диска.

Трябва да отбележа и че абсолютно същия 'ефект се получава ако пусна конзолата на прогресивно през RGB кабел на същия ТВ, както и на друг, по-стар ТВ, който не поддържа прогресив скан.

Търсих доста за решение но не намерих нищо конкретно, освен един пост в някакъв форум, където само споменават че на някои модчипове, при поставянето, хардуерно се забранявало прогресивното сканиране, за да работят нормално с интерлейс сканиране. Не намерих обаче никакви подробности по въпроса и съответно не знам изобщо какво да търся в конзолата.

Ако някой има опит с тези неща, моля ви - посъветвайте ме, какво мога да направя и какво да пробвам. Познавате ли някой, който е имал такъв проблем и го е решил някак? Идеи къде още мога да питам за съвет?

Предварително благодаря за помощта!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети