| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 13:30 Заглавие: Схема за NEC мод. CT-1414 SK |
|
|
Здравейте,
Колеги, имам проблем с един телевизор NEC мод CT-1414SK шаси 2395А. С другите повреди се оправих остана само обратния ход - на екрана се виждат сигналите на телетекста. Нямам схемата и моля ако някой разполага с такава да ми я прати. Благодаря предварително. Бъдете здрави!!! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 13:49 Заглавие: Re: Схема за NEC мод. CT-1414 SK |
|
|
| Deliya написа: | | С другите повреди се оправих остана само обратния ход - на екрана се виждат сигналите на телетекста. |
Първо добре дошъл!
Я дай пак да обясниш какъв е проблема,че така нищо не се разбира от обясненията ти.
Иначе схеми се търсят в другия раздел. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:07 Заглавие: Re: Схема за NEC мод. CT-1414 SK |
|
|
| Bojilov написа: | | Deliya написа: | | С другите повреди се оправих остана само обратния ход - на екрана се виждат сигналите на телетекста. |
Първо добре дошъл!
Я дай пак да обясниш какъв е проблема,че така нищо не се разбира от обясненията ти.
Иначе схеми се търсят в другия раздел. |
Здравейте,
Търсих схемата в другия раздел но за този модел и шаси няма схема. Апарата имаше повреди по захранването и платката на кинескопа които отстраних. Сега работи с нормални цветове но при положение че към дадена програма има и телетекст - примерно първи канал, btv, по екрана има бели хоризонтални редове от хоризонтални мигащи къси чертички. На програма която е без канал телетекст образа няма проблеми. Благодаря Ви ! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:19 Заглавие: |
|
|
Това което си описал като номер на шаси - малко ме съмнява да е.
Так, че по-добре опиши състава на телевизора.
btv (според мен) нямат телетекст освен ако наскоро не са пуснали  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:36 Заглавие: |
|
|
Кондензатора на обратния ход на чипа на вертикала сменен ли е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:37 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Това което си описал като номер на шаси - малко ме съмнява да е.
Так, че по-добре опиши състава на телевизора.
btv (според мен) нямат телетекст освен ако наскоро не са пуснали  |
На шасито на две места има означение "NEC NC-2395A"
Интегрални схеми:
мРС1377С
M50430-532SP
мРС1365С
мРС1382С
мРС1364С2
ТА7607АР
М58658Р
Брагодаря Ви! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:42 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Кондензатора на обратния ход на чипа на вертикала сменен ли е? |
Апарата е доста нагъчкан и трудно се борави с демонтажа и монтажа на частите и за това ми трябва схема за да се ориентирам. Накрая ще подменя всичките електролити към вертикалното отклонение и мисля че ще се оправи. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:43 Заглавие: |
|
|
Номера беше-
Не да търсиш в раздела за търсене на схеми-там и да търсиш схема,кво ще намериш,те не са прикачени към постовете. Номера беше в "Търсене на схеми"-да си пуснеш тема че търсиш схема.
В "Ремонти" да ти остане тази тема за ремонта.
Щото сега стана манджа с грозде,ама айде-понеже си новодошъл-лабаво.
Кажи кво стана с кондензатора? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:46 Заглавие: |
|
|
| Deliya написа: | | Апарата е доста нагъчкан и трудно се борави с демонтажа и монтажа на частите и за това ми трябва схема за да се ориентирам. |
То няма нищо за ориентиране.Захранване на ВО чипа,диод-електролита на обратния ход _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2008 16:47 Заглавие: |
|
|
Я погледни тази дали няма да е от полза.
П.С. И други са я търсили. |
|
|
 |
|