|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 0:56 Заглавие: София 83-къдри картината |
|
|
Уважаеми колеги!
Беше изгоряло ТХО, смених го и сега картината е прилична, но леко накъдрена по хоризонтала. Прилича на ГХО. Заедно с това се виждат и тънки хор. линии, както при искрене на вис. напрежение. Когато TVK-30 искри се забелязват подобни линии, но сега те не се влияят нито от яркостта, нито от контраста. АРУ е настроено добре. Бих сменил цялото захранване за проба, но нямам. Подмених С630, С632, С826, С827, С821, С805, С717, С719, С714, но деф. остава! Някой имал ли е такъв случай? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 10:33 Заглавие: |
|
|
Може и да е ТХОто причината.Особено ако е от ония "бобината" дето се продава.
Някои от тях ги правят тия номера точно същичките-случвало ми се е .
Във вдигнато и свалено положение на шасито имаш ли разлика? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 11:37 Заглавие: |
|
|
Да, точно такова е ТХО-то. Няма разлика с отворено и затворено шаси. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2008 12:47 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Да, точно такова е ТХО-то. Няма разлика с отворено и затворено шаси. |
Аз бих пробвал със друго ТХО как ще се държи.Най-добре сваляно от телевизор,а не от тия "бобините" или поне сигурно работещо ОК.Някой от тия ТХОта дето бяха "разглобяемите бобини"-дават точно такива гадни ефекти върху картината.Щото са толкоз хубави де...
Някои съм слагал и са си работели без проблем.Може партида да е-не знам.
Разбира се може и да е нещо съвсем друго-ГХО,междинна,но така както ми описваш-все ме навежда на калпаво ТХО понеже съм сърбал точно същата попара.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|