| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tcviatko Опитен потребител

Регистриран на: 14 Ное 2004 Мнения: 150 Местожителство: Червен бряг
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 11:22 Заглавие: SHARP 51AM-12G |
|
|
Колеги, моля за схемата на горепосочения телевизор.Той има следните елементи: процесор/SDA20561-B547/,видео процесор/MC44002P/,мчу/STV8224A1/ на платката пише призведен в Испания и F7180BMN1.Вероятно тава е шасито.Деффекта на телевизора е следния:черен екран с широки бели ивици леко наклонени.Според мен не заработва видео процесора. Маже да е от лош дъмп или липса на импулс,зах. напрежение на процесора, но за да останова това ми трябва схема или дъмп.Благодаря на всички помогнали ми  _________________ Be fast or be last !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 11:31 Заглавие: |
|
|
Проверете си пощата. _________________ Димитър |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 11:55 Заглавие: |
|
|
| Ако не бъркам модела провери си електролита на -12В. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 18:32 Заглавие: |
|
|
| GOSHO написа: | | Ако не бъркам модела провери си електролита на -12В. | Благодаря колеги.Утре ще почна да работя по телевизора и ще ви осведомя за резултата. _________________ Be fast or be last !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2008 20:06 Заглавие: |
|
|
| tcviatko написа: | | GOSHO написа: | | Ако не бъркам модела провери си електролита на -12В. | Благодаря колеги.Утре ще почна да работя по телевизора и ще ви осведомя за резултата. | Колеги дефека беше във вертикалната разивка.Към процесора се подава импулс за наличие на такава.При липса на този импулс процесора не приема команди и се получава дефекта описан по горе.Само едно нещо ме смущава захранващите напрежения те са:115v,7,5v,+12v,-12v.Може причината да няма,тъй като модела ми е друг а именно:SHARP 51AM-12G. _________________ Be fast or be last !!! |
|
|
 |
|