Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Опита ми с безжични телефони

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Комбинатор
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 20:09    Заглавие: Опита ми с безжични телефони Отговорете с цитат

В зората на безжичните телефони, един мой добър приятел ми донесе
новия си телефон Panasonic за много пари закупен.
Проблема му беше цифрата 3 не ще да избира.
Решението беше моментално , замърсяване на контактната зона.
След разглобяването на телефона , след старателно почистване и съответното сглобяване се оказа че вече е исчезнал един ред от
номерата. След повторно разглобяване и сглобяване телефона вече не желаеше да избира вобще. След кратко двуумение го нося при един всепризнат маистор. след близо 2-3 години престой в сервиза му телефона исчезна безследно. Е разбира се моя човек пи една студена вода и от тогава си пиеме само ракията и не ме занимава с работа.
От вече 15 години се чудя дали ако беше станал телефона щяхме да сме още добри приятели.
Той често ми казваше как е възможно от една цифра дето не избирала всеки път, да исчезне целия телефон.
Това често ме навежда на философски размисли за преходноста на нещата, и други важни изводи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

За подобни комбинации някъде много отдавна съм писал по въпроса, че вредят на приятелството.
А, че нещата са преходни - така е, но не е нужно да се предизвиква съдбата Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Комбинатор
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 24, 2008 23:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Мислех си , ако беше продължил да ми носи всякакви неща за ремонт дали щяхме да си пиеме заедно още.
А пък други носят всякакви буклуци събирани от кофите по чужбина,
от които 90% непоправими.
Остави че ти губят времето ами и ти теглят и една майна.
И от сега нататък мисля да не се занимавам с тях , или каквото ми носят да го исхвърлям и те сами ще ме оставят на мира.
Защото имам цял камион за исхвърляне, и ще го направя.
Няма начин да не досаждат и на някой от вас по същия начин.
Аз май така ще реша проблема.
Върнете се в началото
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 2:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямаше да останете приятели. Аз съм минал точно от там! Имах дори един `много добър` приятел на който какво ли не съм правил и съм се старал да угодя и съм си губил времето и пари съм вадил от джоба си. Но на някои хора колкото повече угаждаш, толкова повече ти се качват на главата. Стигна се до там че един път като му правих компа той си направи устата за гаранция. Избиха ми нервите и му казах като иска гаранция да ходи в сервиза. Не стига че си троша време, нерви и пари да му правя нещата ами и гаранция му се прииска. В крайна сметка ми писна и реших глобално проблема, като обявих че приключвам с ремонтите, защото си имам работа и трябва да си я върша. На една част от `приятелите` ми не им видях повече очите, но пък се разбра кой за какво се бори.

Наскоро ми се наложи да оправям усилвател. Цял ден ми отиде. Той целия усилвател не струва толкова колкото бих изкарал за това време с моята си работа и аз бих го хвърлил. Приятелите които ги е грижа за теб виждат и знаят това и въобще не биха те занимавали с глупости. По това ще ги познаеш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 7:41    Заглавие: Отговорете с цитат

По добре е да имаш добри познати отколкото измислени приятели (кърлежи).Всеки е минал по този път само че някои се усещат по рано а други по късно Confused
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Смятам въобще че в бизнес-отношенията "частник-клиент" място за приятелство няма.
Или си приятел или ти е клиент.И двете едновременно-не става.
Поначало когато ми се наложи някой да ми върши някаква работа-отивам при този който е на-добрия специалист или при този при който цената ми е угодна.Според това какво целя-качествена услуга или "качествена" цена.Може да имам приятели от съответния бранш-ако не попаднат в тези два критерия по-горе-не ходя при тях.
Ако все пак отида при приятел да ми върши работа-обичам да си плащам-толкоз,колкото и всички останали.
Както и обичам тоя същия приятел,като дойде при мене-също да си плати за услугата,труда,нервите и времето,които съм вложил пък аз.
Така според мене е справедливо...

В противен случай при технологията "ти на мене-аз на тебе"-винаги има прецакани,дори и да няма прецакани реално-поне в едната от страните се създава психологическо усещане и съмнение,че е прецакан.А това разваля приятелството.
За тва-когато сме на софрата-сме приятели-и на твоята софра и на моята...Когато сме на тезгяха-си плащаме-и когато аз опра на твоя тезгях,и когато ти опреш на моя.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 11:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли да се включа с едно въпросче? Wink
Bojilov написа:
да си плати за услугата,труда,нервите и времето,които съм вложил .

Малко в страни от темата:как измервате необходимото време?
От една страна единия казва:"5 часа ми утрепа да човъркам"
От другата вика:"толкоз разбираш-затова!Можеше за 1 час да се
справиш"
А времето е безценно-минава и заминава,и чао. Confused
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

emoome написа:
Малко в страни от темата:как измервате необходимото време?

С часовник.
Принципно труда е просто продукт на човешката дейност и се търгува,като такъв.
Другия може да си вика квото ще-може и да е щял да го направи за час,може и да е щял да се бори не 5,ами 15 часа.
Както и може въобще да го не направи.Нали правиш сметка че нещо може да ти седи на тезгяха и да се бориш,като прасе с тикви цяла седмица и да не стане и накрая да дойде на моя тезгях и аз да го оправя за 5 минути,както и обратното-при мене да седи на масата седмица и ти да го оправиш за нула бройки.
В този бранш няма точни и ясни критерии за време за дадена дейност.Щото и повреда с повреда и труд с труд не си прилича.
Това не е като да сложим норма-трябва на час да изкопаеш полвин декар или ненамси колко.
Въпреки че и там не може да се каже с точност нормиране-една почва се копа по-лесно,друга по-зор,зависи и дали ще копаш сега,напролет,лятоска в жегата..Дали като копаш в жегата няма да ти се допие вода.Дали шишето с водата няма да го объркаш с ракията и т.н. и т.н. Laughing
Просто от соца ни остана една такава неприятна привичка да не си ценим времето.
А то е единствения ресурс,който е напълно невъзобновим.
Щем или не щем-трябва да въведем почасовото заплащане.
Разбира се преди това ще минем през всякакви възможни изклинчвания,да се плаща на уред-единия с лекия ремонт ще компенсира другия дето си си играл 2 дена и всякакви подобни фантасмагории.
Хората по целия "бял свят" са го измислили,пробвали и установили как е най-добре.
Просто ние накъдето отиваме-те от там се връщат.Ама ние нали сме си българчета ще пробваме разни други методики,ще видим че не става и пак ще опрем на тяхното.
Типично по български-Имаше една приказка за оня българин където дошъл дявола и му казал-мисля да те убия,ама ти давам 3 въможности да спасиш кожата
-или ще изядеш 1 кофа сол
-или ще изядеш една кофа лайна
-или ше си платиш.
Зафанал нашия със солта,опрял до полвината на кофата и казал че не издържа повече.
Зафанал нашия със лайната-и там опрял до полвината на кофата и и там изревал че не може повече да остиска.
Станал,обърсал се и си платил.

Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Това с дяволът и кофите май е много вярно.
А за времето - много се кефя някой като ми каже "Имаш за 5 минути работа".Мигновенно освобождавам столът и му връчвам поялника и лупата с думите - "Ти си на ход,давай".Обикновено следва или "ама аз не разбирам" или "ама така ми казаха".В първия случай питам "как тогава ми определихте необходимото време" а във втория обикновено ги пращам там където са "им казали".
Върнете се в началото
Комбинатор
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 16:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди повечеот 10 години започнах да се занимавам с микроконтролери, след много четене на технически описания, и то на англииски с речник в ръка, нищо не става нещо ми се губи и не мога да вържа нещата. След 5 минути разговор с точния човек нещата коренно се промениха и от тогава приключих професионално с ремонтите на битова техника и се занимавам с това само за удоволствие.
Не вярвам да помогнеш на някой с "ПОВРЕДЕНО е R117"
а може би с насока към проблема.
За това имаше една приказка.
" През една много студена зима едно врабченце вече измръзвало на клона в двора. Вече изнемощяло то паднало в снега, и нямало надежда за спасение. Но озневиделица минала кравата МИЛКА
и се издрискала на него , от топлината врабчето се свестило
изправили главица и започнало да чурулика. Да амо го видяла котката МАЦА извадила го от купчинката и го изпапала."
Приказката има следните изводи.
1. Не всеки които те насира ти мисли лошото.
2. Не всеки които те вади от л...та ти мисли доброто.
И не на последно място "Когато си в л...та не надигай глава и не чуруликай".
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети