|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Krokotam Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 13:46 Заглавие: Помощ с Марантз пм 440 |
|
|
Моля помогнете ми от известно време ребрата на усилвателя ми загряват силно , в следствие не мога да ползвам дори една трета от мошността му . При усилване почва да накъсва и звука спира .
Как мога да реша проблема .
Благодаря за Вниманието . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 18:18 Заглавие: |
|
|
Не мога да се сетя за този модел,но като начало можеш да дадеш дани какъв тип е крайното стъпало на въпросния усилвател??
Ако е на хибридна схема(интегрално),задачата се опростява,..сменяш чипа или и двата,ако е за всеки канал отделен! Или този който е дефектния!
Ако обаче е на транзистори (което е по добрия вариант)..ще са ти нужни доста познания в нискочестотната техника, а също така и набор от измервателна техника! Комбиниран прибор(мултицет) 2бр. правотокови милиАмпермери, пасивен товар, променливотоков ампермер, осцилоскоп и нискочестотен генератор!
Според мен е най добре да се обърнеш към сервиз специализиран в нискочестотната техника,поади факта че дори и да откриеш сам,транзисторче с ликаж,или видимо протекъл електролитен кондензатор,-след успешна замяна едва ли ще успееш сам да настроиш тока на покой у стъпалото,както и да го провериш за изкривявания и (пишки) в различните честотни обхвати!!! Занеси го на кадърен техник ,да ти е мирна главата! Успех... _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|