| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoil_Pishikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 19:48 Заглавие: SANG - шаси Beko 14.2 при първоначално пускане руши дъмпа |
|
|
Колеги,приготвил съм белия байряк, но давам последната дума на вас.Процесорът е SDA 555X - A014.При по-ниски температури на престой около 40 мин. при първоначално пускане разпрограмира дъмпа и дава менюто на някакви квадратчета;препрограмирам го веднага и телевизорът тръгва и няма проблеми.Сменил съм сичките C-та около него и по захранваниците му включително и C-то на RESET- 3,3 V - 5,0 V- 9,0 V
всичко е в клин.Моля помегнете ми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 20:44 Заглавие: |
|
|
| едно малко С м/у 7 и 8 крак или самата памет |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 21:08 Заглавие: |
|
|
| приятелю паметта беше вар smd сега е на цокьл сменях я много пьти но за C-то ще опитам утре то за какъв е монтирано там НЕЗНАМ . |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 23:47 Заглавие: |
|
|
| Освен C-то можеш да опиташ и с една ламаринка за екранче към маса че по някога от размагнитването се бъгва. |
|
|
 |
ang djei Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 10:29 Заглавие: Re: SANG - шаси Beko 14.2 при първоначално пускане руши дъмп |
|
|
| Stoil_Pishikov написа: | | При по-ниски температури на престой около 40 мин. |
При това описание много вероятно да го бъгва големия ток през размагнитващата.Опитай с откачена размагнитваща и ще си покаже. _________________ LZ3JP |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 13:00 Заглавие: |
|
|
| Нeщо си сбьркал шасито, 14.2 е сингьл чип и с tda9561 няма saa555... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 20:15 Заглавие: |
|
|
| Здравейте,извинявам се ,вярно шасито е сбъркано,а то е 12.4 21" PS .Днес борбата с TV-то протече така:смених C-то от 8-мо краче към маса 2,2 nF;след престой на студено отново се разпрограмира,даже бях откачил и размагнитването.Момчета,проблема си остана и аз все си мисля,че това е процесор.Ако имате още идеи ще ви бъда благодарен! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 20:18 Заглавие: |
|
|
Доколкото разбрах паметта си я сменял със някаква друга.Сложи си същата като тази която е била оригинална,само че нова и запиши на нея.
То не пречи пак да е процесор де. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 20:23 Заглавие: |
|
|
| Stoil_Pishikov написа: | | приятелю паметта беше вар smd сега е на цокьл | А защо не си сложиш нова смд памет и да опиташ какво ще стане Пиша ти това защото по спомени на шаси 12.6 имах подобни проблеми точно със такава смяна на памет На твоето 12.4 нямам наблюдения какво става при такава замяна Искам да те попитам паметта с колко волра се захранва по схема са 3.3волта Сигурен ли си че паметта която слагаш не иска 5 волта например,независимо че и двете памети се четат и пишат на програматора Деиствай и после докладвай |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 20:26 Заглавие: |
|
|
| Лесно е да проверите дали е процесора.Загрейте го след като ТВ-то е стояло на студено и вижте дали ще се разпрограмира. И хубаво е процесора да се екранира. |
|
|
 |
|