| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lampir Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 13:42 Заглавие: SAMSUNG CW-3351X - дано съм изгорил само захранването |
|
|
Днес реших да препоя един екран на тунера на ТВ-то. Ако някой е виждал как е закрепена антенната букса за тунера в горепосочения модел ще знае за какво говоря. След първия опит нямаше видим резултат. Свих малко тенекиите на буксата и пак нищо. Качеството на картината си зависи от това накъде е напъната буксата. Незнам какво ме накара да повторя спойките при включен телевизор. Както се сещате не проверих човката на 100W БГ поялник от Татово време дали е заземен и проблема е налице - вместо спойка точкова заварка. Търся схеми на ТВ-то обаче ми излизат само кодове за препрограмиране. Бушона на захранването е здрав. При включване на апарата в контакта не се чува звука от намагнитване на кинескопа, което ме навежда на мисълта, че захранващия блок е сдал багажа (и дано е само той). Има ли някой предложения къде какво да проверя или ако имате схема ще е най-добре. За пръв път отварям такъв ТВ.
Благодаря! _________________ Lampir - Vampir s 'L'! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 13:51 Заглавие: |
|
|
добави към изгорялото захранване и процесор и памет ... поне това беше при аналогична интервенция с моя самсунг изпратих го директно в кофата и повече не се правя на телевизионен техник
Занеси го в сервиз - там хората си разбират  |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 13:52 Заглавие: |
|
|
| Проверете какъв е адресът на най близкият сервиз и го посетете.То вече малко късно май ама ... .Щом не можете да разберете дали захранването е здраво няма какво да търсите под капака на тв. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 13:52 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Незнам какво ме накара да повторя спойките при включен телевизор. |
И аз не знам какво те е накарало, но ме навежда на мисълта да те насоча към близкия телевизионен сервиз преди да си направил още поразии. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 14:59 Заглавие: |
|
|
Щепсели, щекери, контакти, крушки, котлони, печки са по-лесни за научаване отколкото TV! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 15:14 Заглавие: |
|
|
| А някой има ли въобще принципна схема (или линк който да преровя) поне да се ориентирам какво точно съм оплескал? Знам, че съм начинаещ ама всеки е тръгнал отнякъде. Търся в google с ключови думи марката и модела на въпросното добиче (и допълнения), но ми излизат само платени препратки без обяснение какво ще получа ако платя $10 или разни дъмп-файлове за процесора. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 15:34 Заглавие: |
|
|
| Виж на платката под ТХО-кое е шасито и кажи да ти пратя схема, щом имаш мерак... |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 15:34 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Щепсели, щекери, контакти, крушки, котлони, печки са по-лесни за научаване отколкото TV! |
Някога в 7-8 клас започнах с тях. После радио, ЧБ телевизия и накрая цветна. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Lampir Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 15:54 Заглавие: |
|
|
pamporov,
Под ТХО-то има два реда. Пиша ти ги както са на платката:
33004-351-681
06 P351861 V25
Благодаря за отзивчивостта!  _________________ Lampir - Vampir s 'L'! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 26, 2008 16:09 Заглавие: |
|
|
Не е това, от страната на спойките погледни.
Разбрах кое ти е шасито, пращам ти схемата на пощата. P64SH, да но ти нямаш обявена поща, къде да ти прати човек схемата?
Последната промяна е направена от pamporov на Съб Яну 26, 2008 16:23; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
|