|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 15:34 Заглавие: Generator |
|
|
Здравейте, има ли някой формула за изчисляване мощността на трифазен генератор при известна консумация на апарата.Да кажем 80А на фаза. _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 18:18 Заглавие: |
|
|
| Ами в най-общи линии, мощността е тока умножен по напрежението, ако правилно съм те разбрал. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 18:29 Заглавие: |
|
|
[Правилно и не съвсем Това е ясно ,интересувам се дали това е правилния начин на определяне мощноста на генератора , защото той е за аварийно ползване , при спиране на тока,консумацията която посочих не е постоянна и много други малки подробности!Питам , защото цените им са високи , и ако смятам по прекия начин ми трябва генератор от близо 60 киловата, и ако намаля до 45 киловата , разликата в цените не е за пренебрегване! _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 20:52 Заглавие: Re: Generator |
|
|
| Yordanov написа: | | Здравейте, има ли някой формула за изчисляване мощността на трифазен генератор при известна консумация на апарата.Да кажем 80А на фаза. |
Бате, к'во ше раниш толкоз аварийно, бе?
Това са си много киловати. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 7:21 Заглавие: |
|
|
| Yordanov написа: | [Правилно и не съвсем Това е ясно ,интересувам се дали това е правилния начин на определяне мощноста на генератора , защото той е за аварийно ползване , при спиране на тока,консумацията която посочих не е постоянна и много други малки подробности!Питам , защото цените им са високи , и ако смятам по прекия начин ми трябва генератор от близо 60 киловата, и ако намаля до 45 киловата , разликата в цените не е за пренебрегване! |
Най горещо ви съветвам да се обърнете към специалист който да ви консултира - проектира аварийното захранване и то на място или според документацията с която разполагате, цените не са малки а грешките ще са много солени.
Ваклин правилно попита какво ще захранвате, без тази информация отговора на вашия въпрос варира между 50 и 180 КW в зависимост от типа на товара вероятното време за работа и средната околна температура.
П.П. Наистина ли живеете там където сте написали? |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 9:43 Заглавие: |
|
|
В общия случай въпросът не е само до генератора, а и до двигателя, който го върти. По отношение на генератора /отнася се за корабите, предполагам, че на брега няма да е много по-различно/: генераторът е предназначен да работи продължително до около 80 процента от номиналната си мощност; на 85-95 процента започва автоматично изключване на различни групи неотговорни потребители, за да се предпази от претоварване; на 115% автоматично се изключва от мрежата. Доколкото знам, двигателят се избира по отношение на генератора с около 20% запас. Ако купуваш готов комплект двигател-генератор необходимо е да си сметнеш електрическата мощност и да си избереш генератора, другото производителя го е изчислил. Трябва да съобразиш и климатичното изпълнение и температурата на околната среда, а може би и други параметри за които сега не се сещам.
Та мисълта ми е да оставиш някакъв запас - не може да разчиташ да изстискаш от него 100% мощност и то за продължително време. Също така запас е необходим за да може да понесе примерно пускови токове на двигатели, ако има такива. Въобще какви консуматори трябва да се захранят? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 13:38 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | П.П. Наистина ли живеете там където сте написали? |
Да,там живее-не се бъзика. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 14:13 Заглавие: |
|
|
Пълната мощност на асинхронен двигател се изчислява по формулата:
P=\/3*Uл*Iл*cosф*n , в кW
\/3 - корен квадратен от 3
Uл = номинално линейно напрежение в V
Iл = Номинален ток в А
n = К.П.Д
cosф = фактор на мощноста
За асинхронен генератор трябва да е същата. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 9:28 Заглавие: |
|
|
Благодаря на отзовалите се! От 1 месец Южна Африка има криза за електроенергия. Хората се запасяват с генератори за домашна употреба и за бизнес. Търговците им продават де каквото могат, а хората не разбират!Това ви е познато нали ! Имам познати които се допитаха до мен как най- правилно да си изберат мощността на генератора.Става въпрос за различни потребители- домашни,супермаркети и малки работилници. Което ви дадох като пример , е супермаркет със хладилници , фризери и климатици, искат да покрият до 85% от консуматорите.Измереният ток е на най -натоварената фаза (другите са около 75 и 72А) , при включени всички предполагаеми консуматори. Купуват се готови генератори! Каквото има на пазара А няма почти нищо!Така че ако има някой връзка със специалист, нека помогне. И ако имате генератори за продаване , готов съм да помогна  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 9:31 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Благодаря на отзовалите се! От 1 месец Южна Африка има криза за електроенергия. Хората се запасяват с генератори за домашна употреба и за бизнес. Търговците им продават де каквото могат, а хората не разбират!Това ви е познато нали ! Имам познати които се допитаха до мен как най- правилно да си изберат мощността на генератора.Става въпрос за различни потребители- домашни,супермаркети и малки работилници. Което ви дадох като пример , е супермаркет със хладилници , фризери и климатици, искат да покрият до 85% от консуматорите.Измереният ток е на най -натоварената фаза (другите са около 75 и 72А) , при включени всички предполагаеми консуматори. Купуват се готови генератори! Каквото има на пазара А няма почти нищо!Така че ако има някой връзка със специалист, нека помогне. И ако имате генератори за продаване , готов съм да помогна  |
Госта бях АЗ1 _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|