|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ins1de Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 12:23 Заглавие: Инфра червен порт |
|
|
Не знам дали това е правилния раздел за това,но не открих по правилен.
Така имам проблем с един инфра червен порт,с който се опитвам да си прехвърлям разни неща на телефона(SE k300i).Проблема е слрдния:
Свързвам IrDa-то към компютъра,инсталирам драйвъра,но не се осъществява никаква връзка.По късно разбрах,че драйвъра от оригиналния диск е неподходящ(и всъщност самия порт е някакъв кйтайски боклук).Отворих порта и видях,че има един черен чип(нз как се казва),на който пише KS-969 0525.Изтеглих такъв драйвър,но пак не може да се осъществи връзка.Та искам да попитам дали изобщо има някакъв начин да го накрам да тръгне.Гледам че на дънната платка пише IrDa и има някакви изводи,но не знам за какво служат.Може ли да се върже там порта?
Съжалявам за некомпетентността,но не разбирам много много.
Утре ще кача и снимки на платката. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 0:46 Заглавие: |
|
|
И аз съм имал такъв порт, много бъгава работа. Накрая си реших проблема като взех от въпросния порт ИЧ излъчвателя и приемника и ги вързах за единия COM порт по схема от нета. Нещо не мога да намеря схемата обаче къде съм я сложил...
Има и друг вариант - под Win98 моя порт винаги бачкаше безпроблемно... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 14:54 Заглавие: Re: Инфра червен порт |
|
|
| Ins1de написа: | Не знам дали това е правилния раздел за това,но не открих по правилен.
Така имам проблем с един инфра червен порт,с който се опитвам да си прехвърлям разни неща на телефона(SE k300i).Проблема е слрдния:
Свързвам IrDa-то към компютъра,инсталирам драйвъра,но не се осъществява никаква връзка. |
Трябва обратното,първо драйвъра после включваш порта!
Ако пак не тръгне,провери на ''Device manager" ком-портовете дали има удивителен или въпросителен жълт знак! Винаги инфра-ред устройството се появява(конфигурира) като ком-порт! _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|