| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 14:59 Заглавие: Схема за стабилизиране на 14V при входно от 20 до 200V |
|
|
Схема за стабилизиране на 14V при входно от 20 до 200V .... Използва се при моторите за зареждане на акумолатора. _________________ Всичко е ток и жици. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 16:52 Заглавие: |
|
|
| За какъв ток ти трябва и на какъв мотор е това чудо. Аз съм се занимавал с подобни неща вярно на празен ход напрежението на генератора е доста високо особено когато се форсира мотора на място без товар може да достигне 200 Волта, но с товар е друго тогава генератора е натоварен и напрежението си е 14 волта. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 18:41 Заглавие: |
|
|
| ...да така си е , но да е 14 волта в натоварен режим се шунтира с един МОС транзистор и три диода, които пекат като за световно, често гори (препича се) и ми се иска да е нещо по интелигентно... |
|
|
 |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 19:33 Заглавие: |
|
|
| намери опростена схема на изправител и смени нужните елементи(най-вече транзистори, диоди и кондензатори) с такива със същите параметри, но с по-голямо работно напрежение примено 250V |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 22:29 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | ...да така си е , но да е 14 волта в натоварен режим се шунтира с един МОС транзистор и три диода, които пекат като за световно, често гори (препича се) и ми се иска да е нещо по интелигентно... |
Защо мислиш, че ако е регулатор какъв то и да е няма да печа пак толко, че и повече. По добре мисли по въпрос за охлаждане на сегашната апаратура вместо да създаваш нова. Провери да няма друг дефект за да горят сегашните елемнти. 3 диода ме самнява да са от изправителната група.Много не ми става ясно как с МОС транзистор шунтират напрежението като има и по елементарни начини явно е достатъчно умно решение. При тези условия сложиш ли би-полярен транзистор ще увеличиш греенето така, че нека всяка схема става както е писал emil_berk. Погледни акумулатора как е свързан към генератора от отделни намотки ли се храни или е една обща за цялата инсталация на мотора. Защото във втория случай ще имаш и други консуматори освен акумулатора през този стабилизатор което няма да доведе до нищо по добро от сега. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 8:28 Заглавие: |
|
|
Ако става въпрос за кросов мотор , по късно ще се опитам да кача схема тук.Използва се тиристор вместо полевак . Елементарна е схемата но върши работа. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 11:32 Заглавие: |
|
|
| Ще съм ти страшно благодарен... |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 12:24 Заглавие: |
|
|
Ето виж това. Колко грее зависи от товара. Обикновено оставят фара да свети непрекъснато и тогава грее много малко. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|