| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 17:48 Заглавие: Нарушена сходимост на монитор COMPAQ 151 FS |
|
|
Здравейте. Въпросният монитор има два големи винта на кутията, които след като се развият, капака не може да се извади. Има явно някакви чопове но не знам как да ги натисна. Мъчил съм се доста но така и не успях да сваля капака Защото от как го взех изображението е лекинко завъртяно, а онзи ден и фокуса се поизгуби нещо.Някой ако е отварял това чудо хелп. 10х.
Последната промяна е направена от slav4o.com на Сря Яну 12, 2005 13:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 21:35 Заглавие: |
|
|
Ako на горния капак има две широки дупки,имам една тънка права пиличка която влиза точно в дупките//а когато пиличката не ми е назгода капака се отваяря със силен удар отгоре по задния капак//УСПЕХ  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 0:01 Заглавие: |
|
|
Успях да го отворя най-накрая обаче както казах имам проблем, но се оказа че не е от фокуса-червеният цвят а по-точно със "свеждането" на лъчите защото черен текст на бял фон е с доста шарени окрайчвания каквито би трябвало да има само в ъглите - а бе все едно когато като се погледне през лупа се виждат цветни оттенъци между границите на детайлите. Не знам каква е причината но този ефект се появи от няколко дни и не знам дали не е от самия кинескоп ?  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 7:18 Заглавие: |
|
|
Веднъж имах подобен дефект в стария си монитор ,поради стеснена честотна лента на видеоусилвател/бях сменил изгорял транзистор 3,2ГХш
с по бавен и имаше червени окантовки/Провери си видеоусилвателя и крайните стъпала. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 13:51 Заглавие: |
|
|
Значи понеже нямам апаратура за измерване направих следното-смених доста графични режими и честоти дори и с друга видеокарта пробвах, и се оказва, че сходимостта не зависи от честотата на кадрите и много странно но на най ниската разделителна способност 640х480 @60 Нz разминаването на лъчите е доста по-голямо в сравнение с 1024х768 @75 Hz където честотната лента на сигналите е значително по-широка и затова си мисля, че трябва някак да настроя сходимостта на трите лъча. но не знам как  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
Някои монитори имат в менюто си възможност за настройка на сходимост и фокус и не е нужно да се отварят,дали племенника не е пипал по копчетата?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 17:49 Заглавие: |
|
|
Няма абсолютно никаква възможност на този стария монитор за такава настройка. Аз пробвах да настроя фокуса от ТХОто но той си беше и преди добре. Няма в този стар монитор от 95та външни настройки. То и меню си няма де.Ако имаше такъв лесен начин щях да се справя но уви няма такъв.  |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 5:06 Заглавие: |
|
|
| На по старите с големи екрани има потенциометри или бутони -H-stats , V-stats .На други има тримери на една платка на отклонителната система.Но си мисля, че Stoy40 ще е прав! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 8:03 Заглавие: |
|
|
Виж дали не са пипани или разместени магнитите на шийката на кинескопа.Ако е нарушена и чистотата на цвета възможно е да е някаква деформация по маската но все пак не ми се вярва чак толкова.....Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 15:08 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | Някои монитори имат в менюто си възможност за настройка на сходимост и фокус и не е нужно да се отварят,дали племенника не е пипал по копчетата?  |
Maлко съм млад за да имам племенник
По монитора няма кой да е бутал освен мен.
На кинескопа отсрани има два тримера които влияят малко на сходимостта но не успявам да я наглася от тях. Иначе чистотата на цвета е добре. Ще се наложи да бутам тези магнити, защото и без това отклонителната система е малко под ъгъл(и изображението съответно) |
|
|
 |
|