| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
*faith* Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 9:54 Заглавие: Петна по телевизора (Самсунг) |
|
|
От няколко дена започнаха да се появяват някакви петна, цветовете са размити на тези петна и не са такива каквито трябва да са. Много ясно се забелязват на видео канала, който е син, а петната лилавеят. В упътването пише, че се получава някакво намагнетизиране на кисескопа и трябва поне веднъж месечно телевизора да се изключва от копчето, а не от дистанционното. Не помогна и това. Явно, че ще го карема на ремонт (че даже още е в гаранция), обаче на какво може да се дължат тези петна, в близост няма никакви магнити.
На някой случвало ли му се е подобно нещо, на какво може да се дължи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 10:04 Заглавие: |
|
|
| Изкуючи го от копчето и го включи след половин час и ако не се оправи - на сервиз. |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 10:41 Заглавие: |
|
|
Някой се е тръкнал по него с наелектризирана дреха.По-додре извикайте техник у вас да га размагнити, защото и по пътя може да се намагнити, от седалката на колата например.  _________________ тел. 0898736424 |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 10:53 Заглавие: |
|
|
Ако е в гаранция носете го в гаранционния сервиз,това управия няма.Бях написал за кинескопите на Самсунг ,че напоследък нещо се излагат.Човека по горе да не пише щуротии,ако един кинескоп е нормален няма да се намагнитва от това че си минал покрай него. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
*faith* Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 11:21 Заглавие: |
|
|
Да още е в гаранция и определено тези дни трябва да посетим сервиза.
Благодаря за отговорите |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 11:28 Заглавие: |
|
|
Едно размагнитване с размагнитваща бобина никак няма да му навреди в домашни условия.Не съм писал за отваряне на ТВ-то.Надали му е свършил термистора щом е нов ТВ-то.А пък ако има изместена маска на киното то няма да му помогне размагнитване,а само смяна.Но ако се оправи с външна размагнитваща бобина,то дали има проблем с размагнитващата система ще си покаже с времето до следващото намагнитване. _________________ тел. 0898736424 |
|
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 13:18 Заглавие: |
|
|
| След като е гаранционен дискусията е доста безсмислена. Както jivko написа да го изключи за 30 мин и ако след това не се оправи - обратно в магазина (не в сервиза а в магазина!). Каквато и да е повредата те ще се я оправят. |
|
|
 |
ARTU Активен потребител

Регистриран на: 10 Юни 2006 Мнения: 88 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 15:50 Заглавие: |
|
|
Аз имах такъв проблем - оказа се от калъфа ми за GSM, който е с магнитна закопчалка и докато си оставям документите на секцията почти го доближавам до горния край на кинескопа. Смених калъфчето с друго без магнит и вече нямам проблеми.  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 19:15 Заглавие: |
|
|
| RUM+ написа: | Някой се е тръкнал по него с наелектризирана дреха.По-додре извикайте техник у вас да га размагнити, защото и по пътя може да се намагнити, от седалката на колата например.  |
Намагнитване и наелектризирване са 2различни неща!!!
За справка "Физика за 9-ти клас. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
ми6ка Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 19:07 Заглавие: Re: Петна по телевизора (Самсунг) |
|
|
2петна в лявата и дясната област на телевизора и на син екран си личат най-добре розовеят някак и аз имам подобен лек кахър - леко подразва иначе като цяло картината е добра харесва ми телевизора 29 ин4а 100херца тръба не е слим фит хубав е но ако си разрешил пробема с петната дай акъл от к'во е имам подозрения и надежди може би че е нещо ммм...как да кажа нормално за модела ли
| *faith* написа: | От няколко дена започнаха да се появяват някакви петна, цветовете са размити на тези петна и не са такива каквито трябва да са. Много ясно се забелязват на видео канала, който е син, а петната лилавеят. В упътването пише, че се получава някакво намагнетизиране на кисескопа и трябва поне веднъж месечно телевизора да се изключва от копчето, а не от дистанционното. Не помогна и това. Явно, че ще го карема на ремонт (че даже още е в гаранция), обаче на какво може да се дължат тези петна, в близост няма никакви магнити.
На някой случвало ли му се е подобно нещо, на какво може да се дължи? |
|
|
|
 |
|