| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 19:52 Заглавие: Консултация за позистора на размагнитването на Sony |
|
|
| Здравейте,до сега не ми се е налагало да сменям позисора на размагнитващата бобина на Sony,та въпроса ми е дали мога да заменя оригиналната TDK 150M с DGC3R14M(от монитор такава имам под ръка).От други теми видях,че Сонитата могат да направят проблем с размагнитащата бобина,че не ми се прави пак захранване.Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 21:35 Заглавие: |
|
|
Баретера на сонито ти е с три крака нали?Сложи му баретер с два и исчакай половин час и го намагнети и гледай дали ще му стигне да го изсмуче!Вярно е че правят номера с баретерите!Връщали са ми 2 сонита досега щото като ги занесяли в тях не тръгвали ,а то изгаря предпазителя заради несходство на баретера с размагнитващата бобина!Просто минава по-голям ток-той телевизора си работи ама....!Абе сони Трябва да се внимава с него и за най -дребните подробности щото.....  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 21:43 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | Баретера на сонито ти е с три крака нали?Сложи му баретер с два и исчакай половин час и го намагнети и гледай дали ще му стигне да го изсмуче!Вярно е че правят номера с баретерите!Връщали са ми 2 сонита досега щото като ги занесяли в тях не тръгвали ,а то изгаря предпазителя заради несходство на баретера с размагнитващата бобина!Просто минава по-голям ток-той телевизора си работи ама....!Абе сони Трябва да се внимава с него и за най -дребните подробности щото.....  |
С това което казваш съм съгласен,но не използвай тия сложни термини при положение че си има еднозначно прието име и то е PTC или позистор,айде да го наречем.
"Баретера" е доста по-различен елемент и се ползваше основно навремето в ламБовата техника.
Щото съм слушал да се нарича и "размагнитвачка" други ползват "хапче" и накрая всеки като сложи някакъв негов си термин и ще вземем да почнем да не се разбираме.
Между другото-цък _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:15 Заглавие: |
|
|
| Сложиш му това от монитора и захапа.Имат разлика в съпротивлението оригиналното на Сонито е с параметри 1 към 3 крак е 250ома ,а другото 1 към 3 крак 590ома, 2 към 3 е 12ома ,другото е 15ома. Мисля ,че ще работи без проблем.Благодаря на всички. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:37 Заглавие: |
|
|
Остави го от студено да тръгне няколко пъти поред-ако на някое от пусканията не гори бушона-значи най-вероятно всичко е ОК.
Под студено разбирам да е седял полвина час-час непускан. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:43 Заглавие: |
|
|
| Изключи го от контакта за два часа и пак го включи!Преди да го включиш завърти телевизора наляво -надясно !Ако при старта тръгне без проблеми и няма петна по картината значи си успял и можеш да го издаваш спокойно на клиента! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:57 Заглавие: |
|
|
| То бушон не е горял въобще.Просто при включване сработваше защитата,при разкачване на буксата на размагнитването тръгваше без проблем(макар и да бях прочел ,че сонитата могат за запалят захранването,риска си беше на моя отговорност ) |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 1:09 Заглавие: |
|
|
| mitaka_1 написа: | | макар и да бях прочел ,че сонитата могат за запалят захранването | Не точно запалване на захр., но се получава димна завеса от едно съпротивление. Тези модели се познават по дължината на жицата, т.е. при ремонта да може да си въртиш спокойно шасито, без да я изключваш. | mitaka_1 написа: | | То бушон не е горял въобще.Просто при включване сработваше защитата,при разкачване на буксата на размагнитването тръгваше без проблем | Да няма друг проблем по захранването? Напиши кой е модела или шасито, че не съм виждал защита, която да следи размагнитването и PTC-то. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 9:21 Заглавие: |
|
|
| Отначало мислех,че има дефектен електролит в захранването(бяха сменени заедно с STR ) и при пускане ,,кляка'' но не излезе от там.Засега си работи без проблем след смяна на позистора.Шасито въобще не съм го гледал какво е(не ми е трябвала схема ) модела беше KV-21???? |
|
|
 |
|