Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Консултация за позистора на размагнитването на Sony

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 19:52    Заглавие: Консултация за позистора на размагнитването на Sony Отговорете с цитат

Здравейте,до сега не ми се е налагало да сменям позисора на размагнитващата бобина на Sony,та въпроса ми е дали мога да заменя оригиналната TDK 150M с DGC3R14M(от монитор такава имам под ръка).От други теми видях,че Сонитата могат да направят проблем с размагнитащата бобина,че не ми се прави пак захранване.Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Баретера на сонито ти е с три крака нали?Сложи му баретер с два и исчакай половин час и го намагнети и гледай дали ще му стигне да го изсмуче!Вярно е че правят номера с баретерите!Връщали са ми 2 сонита досега щото като ги занесяли в тях не тръгвали ,а то изгаря предпазителя заради несходство на баретера с размагнитващата бобина!Просто минава по-голям ток-той телевизора си работи ама....!Абе сони Wink Трябва да се внимава с него и за най -дребните подробности щото..... Wink
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
Баретера на сонито ти е с три крака нали?Сложи му баретер с два и исчакай половин час и го намагнети и гледай дали ще му стигне да го изсмуче!Вярно е че правят номера с баретерите!Връщали са ми 2 сонита досега щото като ги занесяли в тях не тръгвали ,а то изгаря предпазителя заради несходство на баретера с размагнитващата бобина!Просто минава по-голям ток-той телевизора си работи ама....!Абе сони Wink Трябва да се внимава с него и за най -дребните подробности щото..... Wink

С това което казваш съм съгласен,но не използвай тия сложни термини при положение че си има еднозначно прието име и то е PTC или позистор,айде да го наречем.
"Баретера" е доста по-различен елемент и се ползваше основно навремето в ламБовата техника.
Щото съм слушал да се нарича и "размагнитвачка" други ползват "хапче" Confused и накрая всеки като сложи някакъв негов си термин и ще вземем да почнем да не се разбираме.

Между другото-цък
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Сложиш му това от монитора и захапа.Имат разлика в съпротивлението оригиналното на Сонито е с параметри 1 към 3 крак е 250ома ,а другото 1 към 3 крак 590ома, 2 към 3 е 12ома ,другото е 15ома. Мисля ,че ще работи без проблем.Благодаря на всички.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Остави го от студено да тръгне няколко пъти поред-ако на някое от пусканията не гори бушона-значи най-вероятно всичко е ОК.
Под студено разбирам да е седял полвина час-час непускан.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Изключи го от контакта за два часа и пак го включи!Преди да го включиш завърти телевизора наляво -надясно !Ако при старта тръгне без проблеми и няма петна по картината значи си успял и можеш да го издаваш спокойно на клиента!
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

То бушон не е горял въобще.Просто при включване сработваше защитата,при разкачване на буксата на размагнитването тръгваше без проблем(макар и да бях прочел ,че сонитата могат за запалят захранването,риска си беше на моя отговорност )
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 05, 2008 1:09    Заглавие: Отговорете с цитат

mitaka_1 написа:
макар и да бях прочел ,че сонитата могат за запалят захранването
Не точно запалване на захр., но се получава димна завеса от едно съпротивление. Тези модели се познават по дължината на жицата, т.е. при ремонта да може да си въртиш спокойно шасито, без да я изключваш.
mitaka_1 написа:
То бушон не е горял въобще.Просто при включване сработваше защитата,при разкачване на буксата на размагнитването тръгваше без проблем
Да няма друг проблем по захранването? Напиши кой е модела или шасито, че не съм виждал защита, която да следи размагнитването и PTC-то.
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 05, 2008 9:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Отначало мислех,че има дефектен електролит в захранването(бяха сменени заедно с STR ) и при пускане ,,кляка'' но не излезе от там.Засега си работи без проблем след смяна на позистора.Шасито въобще не съм го гледал какво е(не ми е трябвала схема ) модела беше KV-21????
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети