| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 17:45 Заглавие: Телевизор JVC c-140ME |
|
|
Колеги проблема е следния,телевизора не излиза от St by,не се командва от процесора,там сигнала стои само 0.Генерации на процесора има,5Волта са нормални,без пулсации.
Телевизора е с smd процесор на отделна платка,по думите на клиента ако стои 7-8 дена на St by след това се включва.Помогнете ако някой е имал подобен случай,просто много трудно се правят измервания. _________________ Димитър |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 18:13 Заглавие: |
|
|
| Мирише на изсъхнал кондензатор.Пробвай да го загрееш със сешоара около захранването и около ТХО-то по отделно да видиш дали ще стартира.Ако пък внимаваш с поялника... един по един. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 18:20 Заглавие: |
|
|
Моце би неправилно съм написал,телевизора не излиза от St by от процесорната платка не се подава команда за запускане. _________________ Димитър |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
| Нищо де той може да си помни състоянието от което му отнето напрежението и за това да се шашка.Аз се хващам за думите на клиента.Имал съм такъв случай на PHILIPS След загряване изкл. и вкл. на мр. ключ и стартира,ако обаче се опитваш дистанционното на ст.бай няма тръгване.И беше изсъхнал съвсем не кондензатора на 5-те волта,но за съжалени не мога да ти кажа кой,пък и тук е друг телевизор |
|
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 19:19 Заглавие: |
|
|
| Защо не опиташ да го пуснеш принудително.Може да задейства някаква защита.Просто като идея. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
| Ако е с модул SBX-M002A смени всички електролити на модула и огледай около C015 да няма прекъснала пътечка за захранването на М58659 , вследствие окисляване от електолита.Успех. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 22:29 Заглавие: |
|
|
| Първо ще те попитам имаш ли схемата.Това са стандартни проблеми за тези тв. вследствие изтекли електролити и прекъснали преходи м/у страните.Половин час мерене и си готов.Веднъж само ми беше повредена памет но и това си има лек за малко пари. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 8:06 Заглавие: |
|
|
Да,схема имам,досега съм имал проблеми само с кондезаторите и 5-6 пъти съм сменял паметта,днес ще се поровя за прекъснали дири. _________________ Димитър |
|
|
 |
|