| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 12:56 Заглавие: Елементарно ЕКГ как ?? |
|
|
Дайте идея за някаква елементарна приставка за ЕКГ по точно за мониторинг на пулса например върху осцилоскоп или най-добре към компютър.Трябва ми за лични некомерсиални цели.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 17:05 Заглавие: |
|
|
| По-точно за ЕКГ или по-точно за пулса .И колко елементарна . |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 17:19 Заглавие: |
|
|
Нали си виждал монитор на който се следи сърдечната дейност Пулса може да си го измериш и с часовника.Елементарно в смисъл не повече от 2 или 3 отделни канала.Попаднах на инфо в някакъв форум че имало подобна схема с 4 канален операционен усилвател и се включвала към осцилоскоп.Не знам колко е вярно това и нямам на идея дали има такава работа затова и питам.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 20:06 Заглавие: |
|
|
| Според мен си го представяш по-просто от колкото е . Ако искаш ще ти пратя принципни схеми на усилватели с галванично разделяне , но за да наблюдаваш сигнала ще ти трябва тръба с голямо послесветене ( или осцилоскоп с памет ) |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 20:12 Заглавие: |
|
|
Потърси в интернет за стандартните отклонения при кардиографите. Обиновено са три. Търси по руските сайтове. Стандартные ответвления е кодовото словосъчетание. Това е важното. Това са един вид филтри. Останалото е обикновен осцилоскоп. Може и компютърен към звукова карта.
По памет не мога да ти помогна, че съм се занимавал с тези неща точно преди 15 години. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:20 Заглавие: |
|
|
| Ваклине , в медицинската терминология му викат " стандартни отвеждания " ... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 16:56 Заглавие: |
|
|
Я съм инджинер бе, не медик. Ама като се знам къф инджинер съм, опасенията ми при посещение в лекарския кабинет са повече от огромни.
Сериозно, трябваше ми за една работа всичкото това, но тя беше актуална преди 15 години. Едни момци си имаха кардиограф ама само показваше. Тогава навлизаха платените услуги. Говоря за Украйна. Искаха да си правят имидж като записват кардиограмите на клиентите на компютър и да показват след време колко са добри в лечението. Понеже не ми се вникваше в тематиката в дълбочина, сигналът беше взет от "базовата станция". От там и съм запомнил за ответвленията. Как се казват на български никога не съм знаел. Пък и не ми е трябвало ... Пу, пу, пу! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|