| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stanimir_music Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 8:51 Заглавие: Проблем със запалването на колата ми. |
|
|
| Имам Опел Кадет 1,2.Има газова бутилка.На гас да запаля е абсурд.Само на бензин.Но то 3 дни и на бензин не иска да пали.Понякога когато е на завет пали но трудно.Когато е изложена на по ниска температура,не иска да отлепи.Хаби ми акомулатора които е на само 8 месеца.Налага се да я дърпам.Когато я закача за друга кола,като потегли давам контакт и всички индикатори на таблото гаснат.Когато натисна съединителя светват...,пусна ли го пак гаснат,И ТАКА ДОАТО НЕ ЗАПАЛИ.Мисля че има проблем с токовете но не съм сигурен защото не разбирам много много.Можете ли да ми помогнете къде да търся проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 8:57 Заглавие: |
|
|
| Провери първо връзките към акумулатора - почисти хубаво клемите и изводите на акумулатора. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 10:21 Заглавие: |
|
|
А за майстори и сервизи чувал ли си. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 11:11 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | А за майстори и сервизи чувал ли си. |
Все пак има елементарни неща, които сам трябва да провери. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 12:27 Заглавие: |
|
|
Еми да провери , почни от сваляне на съединителя.Опитай със стоманено въже че ти се губи масата от автомобила които те дърпа. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 13:01 Заглавие: |
|
|
Първо откачаш клемите от акумулатора и ги почистваш добре, почистваш и кабелните обувки към него, след това развиваш дебелия кабел който е завит на стратера и там почистваш, след това развиваш кабела който е от минуса на акумулатора към шасито и там почистваш след това гледай къде е замасен двигателя към шасито, развиваш от двете страни, почистваш. След това завиваш добре всички по обратен ред. Това че акумулатора ти е на 8 месеца не значи, че е в ред, пробвай и с друг акумулатор, ако не се оправи от кабелните връзки.
Не става обаче ясно, като се опитваш да палиш на стратер същият върти ли двигателя или само щрака бендикса. Ако върти, но не пали причините могат да са много
1. издухан двигател, демек няма компресия.
2. замърсяване на запалителната система, тока "бяга", кабели, почистване.
Не е зле да си демонтираш стартера и да смажеш лагерите, както и оста по която се движи котвата на бендикса, да провериш четките и така нататък.
Това с изчезването на тока в зависимост от съединителя няма логично обяснение, освен лоша връзка на масата на двигателя към шаси, при натиснат съединител да се осъществява маса.
В същия ред на мисли обаче може да бъде - контактен ключ, релета, лош контакт на предпазител в гнездо (за целта отвори отсека където са предпазителите и един по един ги вади и слагай).
Ако всичко това не помогне - в сервиза. |
|
|
 |
CTEFAN Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 20:23 Заглавие: |
|
|
Не е зле да си демонтираш стартера и да смажеш лагерите,
Колега стартерите не са ли със ВТУЛКИ
Виж всички колеги са прави трябва да прегледаш доста неща нищо не споменаваш за делкото,електронното ли е или с чукчето това чукче(ако е то разбира се)има ли разтояние от наковалнята (честа причина вследствие на износване)провери някои неща и пак ще помагаме _________________ Ако не става по-лесния начин,значи ще е по-трудния начин!!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 22:21 Заглавие: |
|
|
| Това на което викаш ВТУЛКА е всъщност плъзгащ лагер. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 0:10 Заглавие: |
|
|
Зяпнали свещи? Колко е луфтът им? А моментът на запалването? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 17:28 Заглавие: |
|
|
Абе ти да не би да имаш ключ маса закачена на педала на съединителя?
Моето предложение е, в събота или неделя малко преди обяд излез пред блока вдигни капака и започни да чоплиш, до половин час ще се съберат поне двама трима сеирджий и ще започнат да ръсят мозък.
Току виж сте стигнали до истината. А в понеделник сутринта на сервиз.
ПС. Не се сърди ама потези данни и автомонтьори да сме едва ли бихме могли да помогнем. |
|
|
 |
|