| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Есо Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 11:29 Заглавие: Как да си "активирам" електромера? |
|
|
Вчера ми "изнесоха" електромерите на улицата.
Моето табло е вече със свободен достъп, но електромерите не се движат, искам да си ги пусна за да мога да се ориентирам как ми
се движи потреблението на ток. ако някой знае как се "откачат"/"закачат" към мрежата/проводниците влизат в тях/ но
не се въртят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 13:10 Заглавие: елмер |
|
|
| Ами трай си. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 13:23 Заглавие: |
|
|
Това значи че новите не са вързани пък и това не е твоя работа.Вероятно скоро ще ти довършат монтажа  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Есо Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 14:00 Заглавие: |
|
|
| Не мисля, че ще ме оставят така без електромери, според мен са си "пренесли" информацията от старите и са настроили новите според тези показания и сега бачкат само новите, но не мога да видя, защото са в таблото отвън. Едва ли енергото ще ми пусна аванта дори и 1 ден. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
| Аз разбирам че човека иска да си пусне неговия стария електромер който му е в къщи и да си следи показанията за да си вижда какво консумира а енергото си е поставило техни електромери на улицата.Ако има малко познания по електротехника то на капачката на електромера е показана схемата на свързване. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 1:24 Заглавие: |
|
|
Не един ден, една секунда аванта няма, гаранция!
Ако е наистина е така както предполага Коцев, ще настане пълна трагедия или комедия: доколкото съм чувал, старите електромери имат клас на точност "+/- трагичен "; т.е. ако тръгнеш с него да засичаш електронния или трябва да се напиеш от мъка или от радост. Останалото е късмет за черния дроб. |
|
|
 |
Eco Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 9:31 Заглавие: |
|
|
Правилно предполага Коцев
Сигурно съм обяснил неясно първия път.
А то всъщност се оказа, че от енергото са оставили ключ за таблото
/ама бил в съседа, защото мен ме е нямало/ и мога да си ги проверявам когато си искам. Вчера отворих външното табло и си светкат/мигат разни кутийки видях си моя - цъка си яко. Обаче не видях никъде часовник за дневна/нощтна тарифа, на ел.мера се сменят 3 стойности, моментен час, 1тр, 2тр. обаче как да разбера в колко са ми настроили да се включва нощтната???
Електромерите са зад някаква втора преграда и имам достъп само до
ел.превключватели. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 11:07 Заглавие: |
|
|
| По описанието съдя, че твоят електромер е като моя. Някъде по дисплея със ситни букви постоянно показва текущата тарифа - Т1 или Т2. Трябва да видиш кога ще се смени това показание. Т2 май е дневната, Т1 - нощната. |
|
|
 |
Eco Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 9:09 Заглавие: |
|
|
Е, някак си не ми се стои в 22ч на улицата в фенерче да чакам кога ще се смени тарифата  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 12:49 Заглавие: |
|
|
Малко уточнение - снощи го огледах по-вномателно. Текущата тарифа я показва в дясно от големите цифри като 1 или 2 в малко квадратче.
Изчакай да се позатопли, сложи една масичка до електромера и нещо на нея, пък все ще се намери някой да помага  |
|
|
 |
|