|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
motion Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 15:55 Заглавие: Купувам компютри Правец |
|
|
Здравейте, понеже съм решил да съхранявам вече поизгубеното наследство от компютри Правец съм направил фен сайт за тези машинки (www.pravetz.info).
Все още търся някои от моделите, за да е пълна колекцията:
- ИМКО-1
- ИМКО-2 (изглежда като Правец-82, но изписва ИМКО като се включи)
- Правец 8А
- Правец 8Е
- Правец 8S
- Правец 8VC
- Правец 16 (модели различни от тези, които ги има на сайта)
Моля, ако някой има и продава някой от гореизброените компютри да ми пише на ЛС кой модел има, неговото състояние (въшно и дали работи), както и колко пари му иска. Ако има снимки на машинката - още по-добре!
Също така търся и следните броеве от сп. "Компютър за вас", които са изключително ценен източник на информация при правенето на сайта:
Броеве 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11,12 от 1985 г.
Брой 5 от 1986 г.
Броеве 1,3,5,7,9 от 1987 г.
Броеве 1,2,7,8,9,10 от 1988 г.
Броеве 1,2,3,4,11,12 от 1989 г. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 16:12 Заглавие: |
|
|
Радвам се че още има ентусиасти,като тебе,които се опитват да съберат и запазят информацията около българските компютри.
Сайтчето,което си направил е супер,обаче този сив цвят на текста върху черен фон-kаk да ти кажа-не го ли маркираш с курсора-няма четене братко.
А иди разчети нещо ако можеш-
http://www.pravetz.info/pravetz-8c.html _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
motion Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 16:39 Заглавие: |
|
|
| Готово, цвета на текста е оправен. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 16:11 Заглавие: |
|
|
Имам един Правец 16 с няколко допълнителни платки из кутията /надграждан е бил нещо /, даже и работещ и е с цветен монитор SUN /ако не ме лъже паметта/ и клавиатурата.
Предложи цена на [email protected] ако ти представлява интерес |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 16:31 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Имам един Правец 16 с няколко допълнителни платки из кутията /надграждан е бил нещо /, даже и работещ и е с цветен монитор SUN /ако не ме лъже паметта/ и клавиатурата.
Абе каква цена да ти предложи! Човека се е заел да направи нещо добро, ти и пари ще искаш да цедиш от него. Ако имаш нещо, давай там! И без туй куриерската служба ще струва повече от това дето имаш! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 16:41 Заглавие: |
|
|
Митачи,нали знаеш-в България тръгне ли някой да строи храм и първите дето се загнездват в него са търговците...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 17:24 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: |
Абе каква цена да ти предложи! Човека се е заел да направи нещо добро, ти и пари ще искаш да цедиш от него. Ако имаш нещо, давай там! И без туй куриерската служба ще струва повече от това дето имаш! |
Аз го написах ...... не се катери към върха по главите на другите и да черпиш с чужда пита
Дано ме разбереш правилно.
Пък и Правеца не е мой, иначе щях да знам какъв е точно ..... ама се сещаш как се пише като нещо предлага човек. Не съм от хората за които са казали "с чужда пита майчин помен прави", че да подарявам каквото и да е нещо което не е мое. Ако беше мой отдавна да го нямаше
Ако иска да му помогна мога да направя снимки и ще му ги пратя да ги сложи на сайта си .... без пари ще му излезе, че и за куриери няма да се харчи.
Иначе аз лично нямам толкова време за такива сайтове, защото всеки ден излиза по нещо ново и май четa повече, отколкото като учех
Да ..... освен IT специалист съм и търговец, ама кой не е
Модерирано от RC
| Anonymous написа: | Имам един Правец 16 с няколко допълнителни платки из кутията /надграждан е бил нещо /, даже и работещ и е с цветен монитор SUN /ако не ме лъже паметта/ и клавиатурата.
Подчертано специално за RC ...... с най-добри чувства  _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти.
Последната промяна е направена от dakiss на Нед Ное 04, 2007 11:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
motion Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 21:03 Заглавие: |
|
|
Няма проблеми за парите, на мен ми е ясно че трябва да давам пари за машинките, в днешно време повечето хора не ги интересува особенно за какво ти трябва нещо, а колко ще им дадеш, а и както е писал човека, той просто помага, защото машинката не е при мен.
Вече му пуснах ЛС за повече информация, така че ако има други с Правци да пишат! |
|
|
 |
motion Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 14:12 Заглавие: |
|
|
| up, темата е още актуална! |
|
|
 |
nasko_penchev Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 14:23 Заглавие: |
|
|
ето ти няколо броя от списанията
http://www.kn34pc.com/ _________________
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|