Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SHARP SV-2142 SCN няма цвят
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 10:38    Заглавие: SHARP SV-2142 SCN няма цвят Отговорете с цитат

Колеги тоя телевизор ми взе здравето.Преди време ви писах че нямаше вертикална развивка .С помоща на Филипов направихме Вертикалното.Донесох го в Ловеч но пък показа черно бяла картина и така го оставих да мине нова година.От няколко дни се мъча да му изкарам цвета и не бива.Понеже Шарпа има вход и изход видео взех един Фунай също с вход и изход и ги свързах с чинчове.Когато подам на Фуная видео от Шарпа то на Фуная ми излиза цветно хубава картина.Когато от Фуная подам видео на Шарпа то на Шарпа пак нямам цвят.Какво констатирах до сега.Пускам с генератора сигнал цветни ивици и с осцилографа следя сигнала.Сигнала влиза в схемата за ПАЛ IX0713 и излиза от 1во и 2ро краче B-Y и R-Y .От там влизат в схемата за СЕКАМ IX0226.В тая схема също влиза видеосигнала директно от МЧУ.Тази схема е поставена на отделна платка и на нея се подават и кадров и редови импулси.Импулсите са точно както са по схема дадени.Там където се събират двата импулса би трябвало да се получи сигнала SSC.но при мен не се получава такъв какъвто трябва да бъде и предполагам че затова не ми включва цвета.Платката съм я отпойвал два пъти и всичко ама всичко по нея е проверено и съмнителните елементи са сменени. Слагах и друга нова схема пак същото.На изхода на схемата ги нямам стълбичките на синалите за трите цвята. Кажете къде бъркам .....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Я виж дали този телевизор има ключе отпред на панела за стандартите на цвета. Ако има и не е включено на SEKAM или NTSC, просто го откачи. Имал съм два такива случая и излезе от ликажирали контакти на това ключе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Да има такова ключе с три положения.От платката с схемата на СЕКАМ отива пътечка до това ключе и пише на изхода на платката color PAL.Пробвал съм го и на трите положения това ключе но не включва а мисля че когато го дам на положение ПАЛ то замасява шината.Утре щом отида в сервиза отново ще го огледам обстойно.Благодаря за напътствието.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

А покрай кварца за цветовата носеща 4.43 или 8.87 оглежда ли се?
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Да има такова ключе с три положения.От платката с схемата на СЕКАМ отива пътечка до това ключе и пише на изхода на платката color PAL.Пробвал съм го и на трите положения това ключе но не включва а мисля че когато го дам на положение ПАЛ то замасява шината.Утре щом отида в сервиза отново ще го огледам обстойно.Благодаря за напътствието.

При включване на PAL ключето наистина замасява, но ако има ликаж между SECAM и маса, тогава опознаването се обърква. Изключвайки кабелите към ключето, телевизора се включва на AUTO COLOR. Направи този опит и сподели какво е станало.
Успех!
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 10:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте.Изключих копчето за превключване на ПАЛ иСЕКАМ.Пак няма цвят.Смених и кварца на 4.43 но и с новия нямам никакви генерации на кварца.Още нещо което не съм ви писъл.Черно бялата картина е малко по бледа и ако дам контраст до края то екрана става мътно бял.Намаляйки контраста се появява и картината.
Върнете се в началото
galov_p
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не провериш веригата на ABL това с контраста и цвета може да е една повреда Question
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колеги.Продължавам да се боря с тоя SHARP като прасе с тиква но това ще е последния SHARP който ще приема за ремонт.И ако някой ви каже че SHARPа е телевизор то не му вярвайте.Днес отново го натоварих в колата и отидох до колегата Филипов.Човека си ме прие най радушно и го почнахме първо да оправим чернобялата картина махнахме схемата за Секам 0226 включихме го и той светна в бяла линия .Мерим всичко е наред но няма развивка.По едно време взех решение повече да не го мъчим а направо да го върна на клиента.Идвам си в Ловеч и почвам да го въстановя за връщане на клиента.Слагам пак схемата са Секам включвам и о небеса телевизора има картина .Махам отново схемата за Секам и отново бяла линия.Понеже му имам схема на телевизора гледам по нея и не мога да установя каква връзка има вертикалното отклонение с схемата за Секам.Както и да е продължих да меря това дето колегата Филипов започна да мери и намерих един транзистор с утечка между Е-К.Смених го и чернобълата картина заспа.Сега се опитва да има бледо цветно и утре продължавам да търся още полу дефекни елементи.Така че още веднаж благодаря на Филипов и на всички дето се отзовахте а SHARP повече очите ми не искат да видят.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Де-де, де-де, не казвай голяма дума, ще ги борим колкото можем пък каквото сабя покаже, както се вика - сговорна дружина-SHARP оправя Laughing Успех !!!
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Не и не и не колега .Казана дума --хвърлен камък.Ами то тоя вид телевизори не почиват на никаква логика .Ще ми прави бяла линия от това че съм махнал схемата за Секам.Айде бре.....тоя японец ще ми бърка в мозъка.За сега така мисля че съм много ядосан но все пак има приказка никога не казвай не.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети