Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

МУЗИКАЛНА С-МА SHARP CD-MPS777---схема

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Banko62
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2008 13:54    Заглавие: МУЗИКАЛНА С-МА SHARP CD-MPS777---схема Отговорете с цитат

Колеги системкатае с процесор IXA022AW и крайно стъпало B3G01.При увеличаване над средно ниво на звука дори и без товар сработва защита и системата се изключва напълно. Аконякой може да помогне със схема за нея .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
peshootvt
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2008 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-често се скапват някой от мощните резистори, намиращи се в токовите защити на усилвателя. Обикновенно се скапва по единия канал, не и по двата. Винаги скапаните резистори са почернели и не им личи цветния код, но стойността им се взима от тези на здравия канал. Може и да има и кофти електролит в същото стъпало, но и той си личи кой е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
Banko62
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 14, 2008 13:16    Заглавие: Здравей Отговорете с цитат

Всъщност това вече съм го проверил.И двата канала свирят нормално докато се вдине усилването някъде до към средно ниво.Системката е нова и резисторите и електролитите изглеждат нормално.При измерване не показват отклонение, а електролитите съм пробвал с добавяне на външен. Както вече писах защитата сработва и без включени говорители. Стова стъпало нямам никакъв опит ,а и схема все още не съм намерил. Ако имаш някакви други идеи ще съм ти благодарен.
Върнете се в началото
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 14, 2008 13:53    Заглавие: Re: Здравей Отговорете с цитат

Banko62 написа:
а електролитите съм пробвал с добавяне на външен.

Ако електролитът е прехвърлящ и е с утечка, добавянето на външен изобщо не променя нещата. Пробвай със замяна на прехвърлящите електролити. Добре е ако можеш да локализираш кой канал предизвиква проблема, като ги изключваш от захранването един по един.
Banko62
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 12:51    Заглавие: Re: Здравей Отговорете с цитат

Ще си направя разбира се труда да проверя електролитите и за утечка,но както вече писах системата се изключва напълно.Не се изключва релето което включва говорителите към стъпалото и примерно до изпише на екрана че се е включила защита.Затова и търся описание за да разбера как е организирана работата по защита на системката така че да се изключва в режим на ст.бай Стандартните в такива случаи проби по захранването и стабилизаторите на напрежение съм ги правил и проблем не съм открил а такова крайно стъпало виждам за първи път. Все едно- няма как да се изключи захранването само на единия канал но ще опитам да изключа входния сигналпо отделно на двата канала.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети