| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Banko62 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 13:54 Заглавие: МУЗИКАЛНА С-МА SHARP CD-MPS777---схема |
|
|
| Колеги системкатае с процесор IXA022AW и крайно стъпало B3G01.При увеличаване над средно ниво на звука дори и без товар сработва защита и системата се изключва напълно. Аконякой може да помогне със схема за нея . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
peshootvt Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 12:45 Заглавие: |
|
|
Най-често се скапват някой от мощните резистори, намиращи се в токовите защити на усилвателя. Обикновенно се скапва по единия канал, не и по двата. Винаги скапаните резистори са почернели и не им личи цветния код, но стойността им се взима от тези на здравия канал. Може и да има и кофти електролит в същото стъпало, но и той си личи кой е. _________________ За колегите съм Пешо Шарпа. Ако нещо Ви тревожи за SHARP, питайте. На никого не съм отказал.
Към клиентите - За мерси не ме търси. От утре не се плаща.  |
|
|
 |
Banko62 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 13:16 Заглавие: Здравей |
|
|
| Всъщност това вече съм го проверил.И двата канала свирят нормално докато се вдине усилването някъде до към средно ниво.Системката е нова и резисторите и електролитите изглеждат нормално.При измерване не показват отклонение, а електролитите съм пробвал с добавяне на външен. Както вече писах защитата сработва и без включени говорители. Стова стъпало нямам никакъв опит ,а и схема все още не съм намерил. Ако имаш някакви други идеи ще съм ти благодарен. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 13:53 Заглавие: Re: Здравей |
|
|
| Banko62 написа: | | а електролитите съм пробвал с добавяне на външен. |
Ако електролитът е прехвърлящ и е с утечка, добавянето на външен изобщо не променя нещата. Пробвай със замяна на прехвърлящите електролити. Добре е ако можеш да локализираш кой канал предизвиква проблема, като ги изключваш от захранването един по един. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Banko62 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 12:51 Заглавие: Re: Здравей |
|
|
| Ще си направя разбира се труда да проверя електролитите и за утечка,но както вече писах системата се изключва напълно.Не се изключва релето което включва говорителите към стъпалото и примерно до изпише на екрана че се е включила защита.Затова и търся описание за да разбера как е организирана работата по защита на системката така че да се изключва в режим на ст.бай Стандартните в такива случаи проби по захранването и стабилизаторите на напрежение съм ги правил и проблем не съм открил а такова крайно стъпало виждам за първи път. Все едно- няма как да се изключи захранването само на единия канал но ще опитам да изключа входния сигналпо отделно на двата канала. |
|
|
 |
|