| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:42 Заглавие: Усилвател за домофон |
|
|
| Разговорната част долу на входа е за смяна. Системата е от преди 20 години. Захранването е постоянно 10 волта. Що за усилвател да ползвам долу на входа, за да осъществя разговорната част с различните абонати от сградата?!? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 16:26 Заглавие: |
|
|
Усилвателя е най-малкия проблем - има хубави готови домофонни централи (не говоря за ТИ202 на Ковачевци) за около 30,00 лв./бр. с усилватели и в двете посоки. Проблемите обаче, основно са в апартаментните домофонни апарати и това е най-скъпия раздел от системата. А не се ли подменят 20-годишните апарати, все ще има нещо да се човърка по системата и всички ще ругаят майстора.
Често пъти са проблемни и индивидуалните инсталаци към домофонните апарати. Да не говорим, че има инсталации, които са неправилно положени и трябва да се изоставят.
Ако решиш да правиш нещо, ще ти помогна, но твоите съседи трябва да занят, че това струва пари. Освен, ако не си решил да ги спонсорираш. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:16 Заглавие: |
|
|
| Напълно подкрепям г-н Минков ,ако системата работи обаче и старите домофони са що годе изправни ,може да се разминеш само със смяна на микрофона и капсула във входното табло ,втори усилвател ,в посока към етажните домофони не ти е нужен ,защото няма да се отървеш от микрофония. А иначе ако жиците са налице ,всеки да си купи нов апарат и с нова централка ще се родите ,но винаги ще имаш проблеми докато убедиш всички живущи! |
|
|
 |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 19:15 Заглавие: |
|
|
| Вие добре схванахте положението със съседите но все пак трябва да им предложа нещо, - инсталацията е 5 жилна от които 2жила се ползват за бравата.трябва да им предложа цена . |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 1:26 Заглавие: |
|
|
| Предполагаема: Около 10 евро слушалка, централна единица(в зависимост от броя бутони)-30-50 евро, захранващ блок-30 евро. Това са цени за TEH-TEL и MIFON, които аз знам. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 7:40 Заглавие: |
|
|
| emil74 написа: | | Предполагаема: Около 10 евро слушалка, централна единица(в зависимост от броя бутони)-30-50 евро, захранващ блок-30 евро. Това са цени за TEH-TEL и MIFON, които аз знам. |
Скъпички са тези цени или поне така ми се струва. Не съм се занимавал много с домофони но са ми попадали за ремонт централки тоест усилвателите и съответно захранването.Че то в захранването има един ANG грец и 1000 микро. Може би това захранване дето го имаш в предвид е нещо по-така  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 12:56 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Не съм се занимавал много с домофони |
Точно затова не си наясно с цените ,съвсем са си такива ,а вносните има и по-скъпи ,ако не вярваш виж някой сайт или се обади например на Балканбит да видиш. |
|
|
 |
iovo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 15:08 Заглавие: |
|
|
| forum написа: | | Вие добре схванахте положението със съседите но все пак трябва да им предложа нещо, - инсталацията е 5 жилна от които 2жила се ползват за бравата.трябва да им предложа цена . |
Предложи им задължштелно нова уредба -както написаха по горе колегите-иначе с доработки ще имаш проблеми.Ако имате елнасрещника .брава. шилда. автомата за затваряне патрон.ключове-няма да ви е толкова скъпо.20 лв. домофон за всеки -зхранване 20-30лв.и входно табло150-200лв. в зависимост от броя на апартаментите.Цните са + - някой лев зависи каква система ще избереш. _________________ Само AC-DC
http://youtube.com/watch?v=U4URcEl1qZM&feature=related |
|
|
 |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 18:33 Заглавие: |
|
|
| освен това ще има и удължение 7 метра на тридесет жила по 0,5 квавдрата като гледам но пък като гледам 180 - 200лв материали а може и повече и труд за възнаграждение..... |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 21:21 Заглавие: |
|
|
| В кое населено място са тези домофони, че ме сърбят ръцете за работа, пък и гаранцията която давам не е за изпускане - 2 години. |
|
|
 |
|