Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Усилвател за домофон
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
forum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:42    Заглавие: Усилвател за домофон Отговорете с цитат

Разговорната част долу на входа е за смяна. Системата е от преди 20 години. Захранването е постоянно 10 волта. Що за усилвател да ползвам долу на входа, за да осъществя разговорната част с различните абонати от сградата?!?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 10, 2008 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Усилвателя е най-малкия проблем - има хубави готови домофонни централи (не говоря за ТИ202 на Ковачевци) за около 30,00 лв./бр. с усилватели и в двете посоки. Проблемите обаче, основно са в апартаментните домофонни апарати и това е най-скъпия раздел от системата. А не се ли подменят 20-годишните апарати, все ще има нещо да се човърка по системата и всички ще ругаят майстора.
Често пъти са проблемни и индивидуалните инсталаци към домофонните апарати. Да не говорим, че има инсталации, които са неправилно положени и трябва да се изоставят.

Ако решиш да правиш нещо, ще ти помогна, но твоите съседи трябва да занят, че това струва пари. Освен, ако не си решил да ги спонсорираш.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно подкрепям г-н Минков ,ако системата работи обаче и старите домофони са що годе изправни ,може да се разминеш само със смяна на микрофона и капсула във входното табло ,втори усилвател ,в посока към етажните домофони не ти е нужен ,защото няма да се отървеш от микрофония. А иначе ако жиците са налице ,всеки да си купи нов апарат и с нова централка ще се родите ,но винаги ще имаш проблеми докато убедиш всички живущи!
Върнете се в началото
forum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 10, 2008 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Вие добре схванахте положението със съседите но все пак трябва да им предложа нещо, - инсталацията е 5 жилна от които 2жила се ползват за бравата.трябва да им предложа цена .
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 1:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагаема: Около 10 евро слушалка, централна единица(в зависимост от броя бутони)-30-50 евро, захранващ блок-30 евро. Това са цени за TEH-TEL и MIFON, които аз знам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 7:40    Заглавие: Отговорете с цитат

emil74 написа:
Предполагаема: Около 10 евро слушалка, централна единица(в зависимост от броя бутони)-30-50 евро, захранващ блок-30 евро. Това са цени за TEH-TEL и MIFON, които аз знам.

Скъпички са тези цени или поне така ми се струва. Very Happy Не съм се занимавал много с домофони но са ми попадали за ремонт централки тоест усилвателите и съответно захранването.Че то в захранването има един ANG грец и 1000 микро. Very Happy Може би това захранване дето го имаш в предвид е нещо по-така Very Happy
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не съм се занимавал много с домофони

Точно затова не си наясно с цените ,съвсем са си такива ,а вносните има и по-скъпи ,ако не вярваш виж някой сайт или се обади например на Балканбит да видиш.
Върнете се в началото
iovo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

forum написа:
Вие добре схванахте положението със съседите но все пак трябва да им предложа нещо, - инсталацията е 5 жилна от които 2жила се ползват за бравата.трябва да им предложа цена .

Предложи им задължштелно нова уредба -както написаха по горе колегите-иначе с доработки ще имаш проблеми.Ако имате елнасрещника .брава. шилда. автомата за затваряне патрон.ключове-няма да ви е толкова скъпо.20 лв. домофон за всеки -зхранване 20-30лв.и входно табло150-200лв. в зависимост от броя на апартаментите.Цните са + - някой лев зависи каква система ще избереш.
forum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

освен това ще има и удължение 7 метра на тридесет жила по 0,5 квавдрата като гледам но пък като гледам 180 - 200лв материали а може и повече и труд за възнаграждение.....
Върнете се в началото
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

В кое населено място са тези домофони, че ме сърбят ръцете за работа, пък и гаранцията която давам не е за изпускане - 2 години.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети