| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krasi85 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 23:52 Заглавие: 4xTDA7294 на импулсното от МК |
|
|
Здравейте, сега съм с импулсното от младконструктор и 2хTDA7294 в моно вариянт филтрирани за два 10" баса.
Ползва се в кола!
Импулсното е с два трансформатора съответно за +42V и -42V с 4XIRFP150N.
Интересува ме дали ще издържи на още 2 броя 7294 съответно ще станат 2х2 в мостов вариант.
Говорителите ми са по 8ома.
Ето и малко снимчици
http://i.data.bg/08/02/04/794645_orig.jpg
http://i.data.bg/08/02/04/794647_orig.jpg
http://i.data.bg/08/02/04/794652_orig.jpg
http://i.data.bg/08/02/04/794656_orig.jpg
Трансформаторите са навивани както е по МК, обаче ме притеснява, че те няма да издържат, няма го скин ефекта както при един хубав усилвател.
Тук са супер малко навивки, незнам защо така са го проектирали?
Транзисторите са 42А 100V. В момента при пълно усилване ми дърпа около 25А на 12V, след промяната вероятно ще е около 40А, което честно казано ме плаши. Падът върху кабела от акумулатора ще е още по голям, сега е около половин волт. 10квадрата е кабела.
Преди го мерих колко е тока на един транзистор и мисля, че беше 10А
Въобще не греят IRF-тата, а TDA7294 пече яко.
20А на транзистор не би трябвало да го сбъркат?
Дайте мнения иначе другите две 7294 са готови и бачкат в стерео вариант. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 14:39 Заглавие: |
|
|
Пробвай , слагай другите тда-та и виж как пада.Би трябвало да стане , защото от такова импулсно съм изкарвал 200вт. без проблем.
Аз са фанах 4 импулсни и 4 QUAD-а от мк , ша ги видим колко ша държат след някой ден.
http://img231.imageshack.us/img231/293/615tt7.jpg
Как пък прецени че го няма скин ефекта ?
мноо пад върху жицата имаш , 10 квадрата са твърде малко за 2 импулсни , аз сложих 25квадрата за 2-те и 50квадрата жица за 4-те импулсни. Да не те притеснява тока , ако го натовариш кат хората едно импулсно дърпа и 25А. , нормално е за 200вт. на 12волта да дърпа толкова.слагай по голяма жица , и другите тда-та
И жиците ти към импулсните транзистори са ти мноо дълги и не са достатъчно дебели , сме ни ги , или ако имаш възможност без жици.
Поне от снимките ми са виждат тъни , за да тече през тях 20А ток _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 22:53 Заглавие: |
|
|
Е той тока с 4-те тда ще е 20А на транзистор (сега е 10)
През 7-8см кабел нищо няма да се загуби. Проблем е че сега имам леки смущения, но карай.
Поздрави за перфектната работа като фабричен е само, че много по як
И аз имам QUAD 405 и бачка дълго на 43V, но веднъж изгоря, смених му транзисторите и пак изгоря и го свалих от усилвателя.
После ги смених пак и сега бачка вече два семестъра в квартирката на 2x25V траф с един бас.
Това ми беше първото навиване на трансформатор и нямам опит, затова и нямам изолация м/у ферита и проводника, поне заоблих краищата на ферита с пиличка и сега с лак съм ги полял и така вече 2год и повече никви проблеми.
Кой проводник да удебеля, на намотките ли, дават го 0.64 и толкова съм сложил.
Струва ми се, че ти си попроменил намотките имаш доста повече навивки.
Ти и платките ти си ги правил супер е много ме кефи  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 22:56 Заглавие: |
|
|
| сори бях забравил да влезна в акаунта! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 16:28 Заглавие: |
|
|
Има значение за кабелите на транзисторите. Все пак сложи по дебелки и ако може по къси.
Мойте намотки на трафовете са пак 0.64 и навивките са толкова колкото пише в списаните с разликата че в първичната са ми 8х0.64 а вторичната 5х0.64 _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 18:09 Заглавие: |
|
|
Колега постни малко повече снимки на твоя проект или дай скайп да ако искаш  |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 22:51 Заглавие: |
|
|
| Мене да питаш вземи си един заводси усилвател тъндър!Варират от сто до 200лв поне в нашия сервиз ама готово нещо -слагаш го и свири !Голяма мощност за малко пари!Имат гаранция ,лесни са за ремонт и горят само от тормоз по някакъв начин иначе нямат грешка! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 23:42 Заглавие: |
|
|
| Мерси за съвета колега, но предпочитам да експериментирам с направата на този |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 13:04 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | Мене да питаш вземи си един заводси усилвател тъндър!Варират от сто до 200лв поне в нашия сервиз ама готово нещо -слагаш го и свири !Голяма мощност за малко пари!Имат гаранция ,лесни са за ремонт и горят само от тормоз по някакъв начин иначе нямат грешка! |
Ти пък намеери какво да му предложиш.Не знам у вашия сервиз как е-и как горели само от "тормоз"ама ако ти харесва това което е вътре и най вече как е изработено..................??Пълна боза. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 16:09 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | Мене да питаш вземи си един заводси усилвател тъндър!Варират от сто до 200лв поне в нашия сервиз ама готово нещо -слагаш го и свири !Голяма мощност за малко пари!Имат гаранция ,лесни са за ремонт и горят само от тормоз по някакъв начин иначе нямат грешка! |
Слушай си твойте тъндъри клас W сигурно
Мноо са добре направени , няя що , кат ми го натовариш с резистор 4ома и му пуснеш на входа 200хз. 0.75в и работи 2 мин ми са обади. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
|