| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shterev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 17:26 Заглавие: Проблем с Дъно Асрок К7 ! |
|
|
Както си работих компютъра заби,рестартирах и дъното въобще не изпищя , нито се зареди нещо. Един приятел,който се занимава с електроника и компютри го гледа и ми каза че е изгоряло дъното.
Преди около 3/4 месеца той ми сменя кондензаторите на дъното,бяха заминали. Сега ми каза ,че е заминал биоса , но не му вярван нещо.
Какво да направя за да разбера дали е точно биоса,все пак не видях никаде изгоряло по дъно. Нещо да ми предложите да го тествам.
п.с. и аз се занимавам с електроника , но не сам толкова навътре с нещата.
БАЛГОДАРЯ, ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 17:40 Заглавие: Re: Проблем с Дъно Асрок К7 ! |
|
|
| Shterev написа: | Както си работих компютъра заби,рестартирах и дъното въобще не изпищя , нито се зареди нещо. Един приятел,който се занимава с електроника и компютри го гледа и ми каза че е изгоряло дъното.
Преди около 3/4 месеца той ми сменя кондензаторите на дъното,бяха заминали. Сега ми каза ,че е заминал биоса , но не му вярван нещо.
Какво да направя за да разбера дали е точно биоса,все пак не видях никаде изгоряло по дъно. Нещо да ми предложите да го тествам.
п.с. и аз се занимавам с електроника , но не сам толкова навътре с нещата.
БАЛГОДАРЯ, ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! |
Дъното К7S741GX ли е?
ако е такова ще ти пиша как да го оправиш  |
|
|
 |
Shterev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 17:51 Заглавие: |
|
|
| точно такова е |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 18:21 Заглавие: |
|
|
| Биоса са сваля и се програмира.Ако не стане в контейнера.Но първо огледай електролитите щом са сменяни може някой да не е запоен както трябва,и особено ако са сменяни като са разпоявани от дъното. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 18:43 Заглавие: |
|
|
Всъщност дъното е K7S41GX. Ако наистина се занимаваш с електроника и имаш мултицет премери напреженията на Q15 (намира се до северния мост) и напиши какви са. Трябва да свалиш всичко от дъното без батерията. _________________ skype grisha7557 |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
| mitaka_1 написа: | | Биоса са сваля и се програмира.Ако не стане в контейнера.Но първо огледай електролитите щом са сменяни може някой да не е запоен както трябва,и особено ако са сменяни като са разпоявани от дъното. |
...мм не..гори 2SC5706 до чипсета.... . |
|
|
 |
Shterev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 9:51 Заглавие: |
|
|
| mitaka_1 написа: | | Биоса са сваля и се програмира.Ако не стане в контейнера.Но първо огледай електролитите щом са сменяни може някой да не е запоен както трябва,и особено ако са сменяни като са разпоявани от дъното. |
С какво да го програмирам,не сам мн навътре с електрониката,а колкото до сменените кондензатори не е от тях,те бяха сменени поради работа с нестабилен ток и затова и заминаха(това беше лятото).
Благодаря за помоща! Ще пробвам и ще ви кажа какво е станало(но няма да е скоро,поне събота и неделя) |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:02 Заглавие: |
|
|
| Shterev написа: | | а колкото до сменените кондензатори не е от тях |
И от какво си толкова сигурен?
Провери това което те насочват Михал и Гришана... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:43 Заглавие: |
|
|
За сервиз не си ли чувал? Все пак там хората се занимават професионално, а не любителски като теб и приятеля ти. Или ти се свидят 10 - 15 лв? И кондензаторите, които сложихте нови от магазина ли са? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:56 Заглавие: |
|
|
То работещо такова дъно е 25 лева максимум... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|