|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
djipsi Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 0:15 Заглавие: изчисляване на въздушна бобина |
|
|
Здр.заел сам се да правя сх. на оригиналния quad-405,обаче едно нещо ме препъна.Има една бобина,която е 22 mh и просто сичко пробвах , но не успях да изчисля колко навивки е.Ако някой има желание и вазможност,да е изчисли и да ми каже колко навивки е.Иначе е навита на ф8 мм в два слоя с проводник ф1 мм .Благодаря предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 18:57 Заглавие: |
|
|
| Многослойна бобина малко трудно се изчислява. Трябва да се зададат точните размери, които ще се получат след навиването, а те няма как да се знаят предварително. Трябва да се действа опитно. Навиваш някаква бобина, мериш, задаваш размерите, изчисляваш индуктивността и така, докато се получи исканата стойност. А задължително ли е да е въздушна? Не може ли на феритен тороид? |
|
|
 |
djipsi Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,леко се ориентирах по този линк,които ми даде Танков.Но имам все още някакви самнения. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|