| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 11:12 Заглавие: озонатор на Млад конструктор-мнения |
|
|
Някой пробвал ли е тази схема мисля да си я направя.Има доста предимства( най-важното е, че пречиства въздъха-уж ) и не на последно място готин светлинен ефект. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 12:00 Заглавие: |
|
|
| Мой приятели са я правили схемата е работоспособна. Вярно готин ефект се получава пък и йонизира въздуха, но не трябва да се прекалява. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 12:09 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: | | но не трябва да се прекалява. |
Мдаа,дразни бронхите озона в големи количества... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 12:53 Заглавие: |
|
|
Да вярно е че дразни и не трябва да се прекалява , но специално този озонатор едва ли ще може да причини такива работи-в смисъл той си е доста слабичък (като мощност) _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 13:38 Заглавие: |
|
|
Да,така е...
Иначе в интерес на истината озона освежава и прочиства въздуха от болестотворни бацили.
Преди много години съм си правил разни такива подобни озонатори,имаше една статийка в журнал "Радио" ли,в друго ли руско списание ли-"Горний водух в комнате"...
Ами не е е същото дагоеба.Не е като да излезеш в планината след гръмотевична буря... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 13:55 Заглавие: |
|
|
Ами не е е същото дагоеба.Не е като да излезеш в планината след гръмотевична буря...[/quote]
Или по време на гръмотевична буря с метална каска на главата и телескопична антена в г*за Действа озониращо  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 15:03 Заглавие: |
|
|
Ако става въпрос за схемата с 220-волтовата крушка - не ми хареса.Само светлинния ефект е добър.А като озонатор...На мене ми миришеше гадно.Е,не е като селен ,ама не е и като планина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 15:16 Заглавие: |
|
|
| sbirov написа: | Ако става въпрос за схемата с 220-волтовата крушка - не ми хареса.Само светлинния ефект е добър.А като озонатор...На мене ми миришеше гадно.Е,не е като селен ,ама не е и като планина. |
Ами то по принцип озона си мирише малко гадно.Мириса му наподобява чесън.Но това е в по-големи количества. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 16:04 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | Ами то по принцип озона си мирише малко гадно.Мириса му наподобява чесън.Но това е в по-големи количества. |
Е едва ли миризмата на чесъна има нещо подобно с тази на озона.
С риск да се отклоним от темата и малко да го обърнем на кръжок по химия,ама-
Поначало това на което най-много прилича миризмата на озона е миризмата на сярата.Чистата сяра,особено ако се нагрее мирише много подобно на озона.
Донякъде подобна,но не толкоз, е миризмата на серния диоксид-(или приблизително казано-миризмата когато се запали клечка кибрит).
Тия двете нямат нищо общо и не трябва да се бъркат със вонята на сероводорода (развалени яйца). _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 9:25 Заглавие: |
|
|
Е не съм мирисал сяра,но ароматът определено не на планина.Вярно е, че е малко неприятен.И ако си направите експеримент тая воня да я изкарвате навън чрез тръба или нещо такова в тревна площ ще забележите как тревата става жълта ( изрусява се )
Иначе ми се е случвало да плюя кръв и да ми се получават кръвоизливи в очите но озонаторът с които правихме експерименти беше много мощен (и примитивен ). _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
|