|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 17:55 Заглавие: TELEFUNKEN ch618A1 |
|
|
Здравейте колеги и ентусиасти,закъсал съм го с един "Telefunken BS 540 N" chassis: 618A1 това А1 е много важно,защото има промени(фабрични пачове) по платката на RGB-то и ТХТ-а,а там са ми вероятно дефектите,ако някой може да помогне,ще му бъда безкрайно благодарен  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 19:11 Заглавие: Re: TELEFUNKEN ch618A1 |
|
|
| Stoy40 написа: | Здравейте колеги и ентусиасти,закъсал съм го с един "Telefunken BS 540 N" chassis: 618A1 това А1 е много важно,защото има промени(фабрични пачове) по платката на RGB-то и ТХТ-а,а там са ми вероятно дефектите,ако някой може да помогне,ще му бъда безкрайно благодарен  |
Как да ти помогнем, когато ти нищо не си написал?
Нито какъв е дефекта, нито с какви чипове ти е телевизора.....
Дай колкото е възможно повече информация. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 9:08 Заглавие: Схема |
|
|
| Аз моля на първо време за схема на шасито,после като "покопам" мога да дам повече информация,но проблема е че телевизора няма графика.Оригиналния процесор е HD404919-A30,тъй като обаче никъде по магазините не са го и чували,колега ми "подари" HD404919-A16.Изпробвал съм го на Thomson и работи ,като пише на испански (разликата между версия 16 и 17 е езика на OSD)Тъй като процесора е много странен и не е като другите( R G B изходи и щрак мариике във видеото) а праща някакъв код на телетекста и там,като че ли се извършва RGB матрициране или декодиране.ТелетексTната платка,обаче на този модел има забодена още една платка с един още по непознат на никого процесор HD404826 мисля,но не съм сигурен,който си върти кварца и грее като на жив,та неговата функция ми е интересна.На базовото шаси 618 в схемата няма такива чудесии,та за това ми трябва схема на 618А1 или поне някой ако е достигнал до по на дълбоко в проблема ,да сподели.Другото,което в описанието което имам,почти не може да се разбере от къде се синхронизира процесора и с какви импулси.Иначе изпълнява всичките си функции,кинескопа е супер планар 29' в много добро състояние има NTSC,16:9 и какви ли не още базикни,но без графика,дори избирането на един канал и запаметяването му е тото 3 пето теглене. |
|
|
 |
airclima Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 21:29 Заглавие: |
|
|
| Аз имам такъв телевизор с оригинално дистанционо мога да ти помогна ако намериш дистанционо програмируемо да си запомниш командите от моето |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 22:49 Заглавие: |
|
|
Мого писане и нищо казано. Дистанционно P1672 или ако менюто е със син фон P1673. Менюто за настройка е от жълтото копче, като всичко може да стане от телевизора, защото копчетата са дублирани. Всичкото OSD става през телетекста. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 13:48 Заглавие: |
|
|
| Сигурно не се изразявам ясно.Аз имам оригинално дистанционно даже 2 броя.Но нямам графика на телевизора.Той е с 4 менюта на цветни бутони.Всичко работи,но не се ВИЖДА какво правиш.По спомени след избирането на канал трябва да се върнеш да избереш позиция,чак тогава се активира реда за memo,който е някъде към края от списъка с 8-9 реда в това меню.И с натискане на бутоните на сляпо е не възможно да запаметиш програма,освен ако до теб няма оше един работещ телефункен за да следиш какви ги вършиш из менютата.Токио ще ми изпрати платка за ТХТ по стара версия дано стане...Благодаря все пак за отзивчивостта! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 17:49 Заглавие: |
|
|
| След като поставих работеща платка за ТХТ която ми подари колегата Tokio Нещата си дойдоха на мястото.Закривам темата! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|