Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импулсно захранване за мощни автмобилни усилватели

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Aleks_bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:05    Заглавие: Импулсно захранване за мощни автмобилни усилватели Отговорете с цитат

Бих искал да попитам тези от вас, които са реализирали това захранване, на издание: "Млад конструктор"
със пръстеновидните феритни сърцевини, и дали смятате че е добро да захрани усилватела на МК QUAD 405/200W
незнам, дали работи добре, но дръпнах един PDF файл в, които четох че се заменят,подобряват някои неща и ставал добър.
Преди време, когато си купувах платките за усилвателя, си купих и за импулсното, като си мислех, че феритите ще ги намеря от тук, но никаде не намерих тези ферити вече дълго време, сега тръгнах да поръчам от самия електронрн магазин на МК, но има някви подобни,на които пише, че стават за захранването:
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=11622 а препоръчаните, са: 48x25x8 (в списанието) дали става и с тях?
Работи ли това захранване хубаво, и заслужава ли си да давам пари, да го правя, как мислите? и къде на друго място мога да потърся за феритите,щот обиколих доста магазини и ненамерих.
Ще съм ви благодарен за всякаква информация по въпроса. Много ви Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:15    Заглавие: Re: "Импулсно захранване за мощни автмобилни усилватели Отговорете с цитат

Aleks_bg написа:
и къде на друго място мога да потърся за феритите,щот обиколих доста магазини и ненамерих.

Комет
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе човек купи ако трябва втора ръка един усилвател ама да е заводски! Таз твойта схема като се насити ферита и транзисторите горят щото се едно ги даваш на късо !Според мене за тия пари дето са сегашните автоампове не си струва главоболието сам да го правиш!Даже и за спорта да е трансвертера много трудно се прави да е стабилен!Не с изаслужава нервите Wink
Върнете се в началото
Aleks_bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:44    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
Абе човек купи ако трябва втора ръка един усилвател ама да е заводски! Таз твойта схема като се насити ферита и транзисторите горят щото се едно ги даваш на късо !Според мене за тия пари дето са сегашните автоампове не си струва главоболието сам да го правиш!Даже и за спорта да е трансвертера много трудно се прави да е стабилен!Не с изаслужава нервите Wink

Аз усилвателя съм си го направил одавна (стерео) и съм много доволен от него, и бичи здраво Smile като го ползвам всекедневно във вкъщи.
Но искам да направя същия усилвател, което е лесно, но за колата, и затова ми трябва инвертера, но и аз четох че феритите се пренасищат и схемата се разваля:( освен ако не се разработи платка с друр трансформатор от монитор, илиTV, както пишеше там....
но все пак съм купил платките, и ми се иска да пробвам ...
Къде мога да намеря този магазин "Комет" чувам, че се пише постоянно за него?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Aleks_bg написа:
...
Къде мога да намеря този магазин "Комет" чувам, че се пише постоянно за него?

http://home.comet.bg/shop/index.html
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети