|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Aleks_bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:05 Заглавие: Импулсно захранване за мощни автмобилни усилватели |
|
|
Бих искал да попитам тези от вас, които са реализирали това захранване, на издание: "Млад конструктор"
със пръстеновидните феритни сърцевини, и дали смятате че е добро да захрани усилватела на МК QUAD 405/200W
незнам, дали работи добре, но дръпнах един PDF файл в, които четох че се заменят,подобряват някои неща и ставал добър.
Преди време, когато си купувах платките за усилвателя, си купих и за импулсното, като си мислех, че феритите ще ги намеря от тук, но никаде не намерих тези ферити вече дълго време, сега тръгнах да поръчам от самия електронрн магазин на МК, но има някви подобни,на които пише, че стават за захранването:
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=11622 а препоръчаните, са: 48x25x8 (в списанието) дали става и с тях?
Работи ли това захранване хубаво, и заслужава ли си да давам пари, да го правя, как мислите? и къде на друго място мога да потърся за феритите,щот обиколих доста магазини и ненамерих.
Ще съм ви благодарен за всякаква информация по въпроса. Много ви Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:15 Заглавие: Re: "Импулсно захранване за мощни автмобилни усилватели |
|
|
| Aleks_bg написа: | и къде на друго място мога да потърся за феритите,щот обиколих доста магазини и ненамерих.
|
Комет _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:17 Заглавие: |
|
|
Абе човек купи ако трябва втора ръка един усилвател ама да е заводски! Таз твойта схема като се насити ферита и транзисторите горят щото се едно ги даваш на късо !Според мене за тия пари дето са сегашните автоампове не си струва главоболието сам да го правиш!Даже и за спорта да е трансвертера много трудно се прави да е стабилен!Не с изаслужава нервите  |
|
|
 |
Aleks_bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:44 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | Абе човек купи ако трябва втора ръка един усилвател ама да е заводски! Таз твойта схема като се насити ферита и транзисторите горят щото се едно ги даваш на късо !Според мене за тия пари дето са сегашните автоампове не си струва главоболието сам да го правиш!Даже и за спорта да е трансвертера много трудно се прави да е стабилен!Не с изаслужава нервите  |
Аз усилвателя съм си го направил одавна (стерео) и съм много доволен от него, и бичи здраво като го ползвам всекедневно във вкъщи.
Но искам да направя същия усилвател, което е лесно, но за колата, и затова ми трябва инвертера, но и аз четох че феритите се пренасищат и схемата се разваля:( освен ако не се разработи платка с друр трансформатор от монитор, илиTV, както пишеше там....
но все пак съм купил платките, и ми се иска да пробвам ...
Къде мога да намеря този магазин "Комет" чувам, че се пише постоянно за него? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:56 Заглавие: |
|
|
| Aleks_bg написа: | ...
Къде мога да намеря този магазин "Комет" чувам, че се пише постоянно за него? |
http://home.comet.bg/shop/index.html _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|