| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 16:25 Заглавие: Schneider STV1770 -тръгва трудно след спиране |
|
|
| Въпросният STV 1770 тръгва трудно при спиране от захр. или стендбай за повече от 1-2 часа. При вкл. ,говор се появява веднага , но изображение липсва.След 10 -20 сек - спирам на стендбай и отново пускам и тръгва нормално.Понякога процедурата трябва да се повтори няколко пъти.Когато тръгне всичко функционира нормално.Захр.напрежения са в норма и добре филтрирани(само ме съмнява входния за 300В ,че винаги е към 275-285В).Кинескопа има чудна картина, а и го мерих с машината. Сигнала за тока на лъча влиза в Фючър /100Hz блок и ......Памета я инициализирах, дори слагах друг бин,но проблема си остава.Моля за помощ.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 18:00 Заглавие: |
|
|
Ако вдигнеш скрийна когато е темен какво дава?
Напрежението на мрежовия електролит наистина ти е занижено,пробвай да го смениш все пак...
Смени и филтражите на +B _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 18:25 Заглавие: |
|
|
| Филтражите на +145В и +200В сменени.На входа 220 има LC Филтър и за това може би е 280В, но и на други Шнайдери от такъв тип съм наблюдавал същото напрежение.Освен това вторичните напрежения са в норма. Като вдигна скриина има обратен ход, вертикалното и хор. работят, но няма инфо за ток на лъча от ргб усилвателите (сменях цялата платка - ефекта е същия). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 18:41 Заглавие: |
|
|
C309 (един червен малък скрит до радиатора на редовата) и резисторите дето са вързани на него-3к и 10к я ги провери и тях...
Нищо не пречи все пак да провериш шасито ако имаш възможност на друг кинескоп пак ли така ше се държи-нищо че като светне екрана е идеален. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 12:48 Заглавие: |
|
|
| Имах подобен проблем със един Grundig CUC 3501. При мен проблема излезе от кондензатора в резонансния кръг в захранването - 2,2 мкф/450 V. Но при Грундика мрежовия траф и ТХО са на една сърцевина, не знам шнайдера така ли е изпълнен |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 13:36 Заглавие: |
|
|
| plamil написа: | | Имах подобен проблем със един Grundig CUC 3501. При мен проблема излезе от кондензатора в резонансния кръг в захранването - 2,2 мкф/450 V. Но при Grundig-а мрежовия траф и ТХО са на една сърцевина, не знам шнайдера така ли е изпълнен |
Между този допотопен Grundig с зелената каскада и импулсно и редова развивка в един блок и въпросното 100Хц шаси на шнайдер TV17 няма ама нищичко общо
Expressel,до къде опря, има ли напредък? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Юли 16, 2008 23:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 15:13 Заглавие: |
|
|
| Смених 100 Hz модул, изчаках 1 час и....... ефекта е същия - не се отпушват видеоусилвателите.Прегледах и Ц309 и т.н.С друг кинескоп за сега не съм пробвал.По скоро мисля, че това е елемент влияещ се от температура - Ц може би.Ако иате други идеи..... |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 16:07 Заглавие: |
|
|
| вдигни отоплението и виж дали времето за да светне ще се се съкрати |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 20:51 Заглавие: |
|
|
| Няма промяна при вдигане на отоплението.Пробвах и с друг кинескоп - няма промяна.Както казах вече след 2-3 спирания/пускания всичко е наред.Помагайте, че много неясна ми се вижда съдбата на това 100Hz, цифрово, немско чудо, направо се изчерпах от към идеи. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 0:03 Заглавие: |
|
|
Защо не загрееш с духалката поетапно различни участъци преди включване.Най-вероятно е температурнозависим елемент,и така ще си покаже поне участъка в който се намира. _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|