| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 13:42 Заглавие: Диагностика на кабели и свещи с осцилоскоп??? |
|
|
Някой занимавал ли се е да си прави мини елконче за собствени нужди. Навремето имаше някъде в нета описани и снимани осцилограмите на изправни и неизправни свещи,кабели,палец и т.н. , но нещо не ги намирам. Някой има ли някаква информация по въпроса.Мисля да навия 2-3 навивки на високоволтовите кабели и по капацитивен път да хващам сигналите с осцилоскопа.Някой има ли представа какво представляват оригиналните сонди на елконите
Благодаря предварително за отговорите _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 15:06 Заглавие: |
|
|
Въпросът е необходимо ли е..... _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 15:30 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Въпросът е необходимо ли е..... |
Колко е прав само ако знаеш освен ако не ти трябва за работа де.
Ако решиш да си правиш експерименти сложи едно съпротивление лъм маса за шунт защото ако мине достатъчно ток може да цъфнеш осцилископа. |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 25, 2008 13:59 Заглавие: |
|
|
Ами за да питам сигурно е необходимо.Интересно че има 1000 теми как да си направя усилвател и никой не отговаря необходимо ли е при условие че в магазина се продават .Имам и условия и техника да си потдържам семейните коли както и страст . Защо да ходя по сервизи при условие че повечето са пишман майстори и ми писна да давам пари и накрая пак сам да си откривам проблемите  _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
nickybass Нов потребител

Регистриран на: 22 Фев 2008 Мнения: 5 Местожителство: Аксаково ,Варна
|
Пуснато на: Пон Фев 25, 2008 17:42 Заглавие: диагностика |
|
|
Подкрепям напълно мнението на колегата plamsky
Аз доста се рових из нета за такива неща и открих само един сайт ,в който
продават разни близки до целта ми неща ...
ето го ако има интерес някой ...
http://www.runel-tech.com/?p=productsList |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 25, 2008 18:43 Заглавие: |
|
|
Ако ти кажа как да го направиш, ще направиш ли две? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 10:33 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Ако ти кажа как да го направиш, ще направиш ли две? |
Ами проблема е никакъв, но доколкото съм запознат няма нищо за правене.Просто се закача осцилоскопа на кабелите към свещите един след друг и се гледат осцилограмите.Аз имам двулъчев така че ще мога да ги гледам по двойки.Цялата философия е в това как изглеждат осцилограмите на изправните и неизправните елементи по запалителната система.На практика елкона е един чртирилъчев осцилоскоп и няколко допълнителни измервателни уреда(говоря за по старите). Имаше едно време една стара българска книга в която бяха описани осцилограмите мисля че се казваше "Откриване на неизправности по запалителната уретба на автомобилите". _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 10:43 Заглавие: |
|
|
Е щом всичко си знаеш, аз съм пас. За осцилограми потърси в руските сайтове. Има тонове информация. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 16:10 Заглавие: |
|
|
Толкова елементарна е тази проверка, че направо се чудя как човек може да си помисли за осцилограми!(палец, кабели и свещи) _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
nickybass Нов потребител

Регистриран на: 22 Фев 2008 Мнения: 5 Местожителство: Аксаково ,Варна
|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 17:27 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Толкова елементарна е тази проверка, че направо се чудя как човек може да си помисли за осцилограми!(палец, кабели и свещи) |
Хм колега не е само това ... ами комутатор ,бобина ...да не споменаваме и
за предварение и такива дивотии
Предполагам просто не си се сблъсквал с подобни проблеми ...и дано никога не се сблъскаш де .... |
|
|
 |
|