| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 23:48 Заглавие: XProg-нужна ми е малко информация! |
|
|
Здравейте,някой закупувал ли е Х-прог програматор от тази страница:
http://programatoribg.com/xprog/index.htm
и да сподели как точно се използват тези цокли(адаптери,шапки...) трябва ли да се разпоява процесора от платката или цокъла се поставя дирекно върху процесора както си е запоен на платката и ако се слага директно върху процесора,то тогава предполагам се разпоява оригиналният му кварцов резонатор защото всеки адаптер има кварцов резонатор на него,или може би и някои други елементи около него.Също ме интерисува как точно се ползват "boot loader" в самият софтуеър,как точно се определя кой да се ползва преди четене на процесора? _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 8:50 Заглавие: |
|
|
Има доста неща май които трябва да си изясниш преди да се захващаш с програматорите.
Цоклите за PLCC корпус са направени така, че в него чипа може да се постави по един единствен начин и той не е "с краката нагоре".
Това е най-малкото. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 15:19 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Има доста неща май които трябва да си изясниш преди да се захващаш с програматорите.
Цоклите за PLCC корпус са направени така, че в него чипа може да се постави по един единствен начин и той не е "с краката нагоре".
Това е най-малкото. |
Благодаря за отговора,аз този програматор съм си го направил и си работи нормално,проблема ми е,че не всеки път ми се запояват жици към проца,просто си мислех,че с тези цокли нещата могат да станат по-лесни и да се спестява и време за това обмислях да си го закупя готов,но явно както казваш май няма да се получи както си мислех...
Относно "boot loader"(буут лолдерите) ме интерисува от какво точно зависи определянето им (от проца разбира се) но каква е точно разликата им?....До сега иавно съм ги ползвал малко на магия,но искам да разбера точно! _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 16:38 Заглавие: |
|
|
Не знам как си успел да ползваш боот лоадер без да знаеш.
Направо ме разби.
Ако си си купил някакво ембедед устройство.
и автора му ти е дал възможност да си обновяваш софтуера вътре в проца, се ползва това буут....
Само ч е не ти дава цялата програма .bin .hex
, за да не може да си направиш други такива.
А една специална малка подпрограмка вътре в проца, презаписва
"флаша" или определени клетки в него, без да може да четеш
съшинската програма. Това е най простото обяснение което се опитах да измисля, та се чудя има ли нещо общо с истината. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 16:53 Заглавие: |
|
|
| Комбинатор написа: | | ... Това е най простото обяснение което се опитах да измисля, та се чудя има ли нещо общо с истината. |
Има, има...
Като за начало за питащия е добро.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 19:33 Заглавие: |
|
|
Момчета,май не се изразих правилно,погледнете в атача и обяснете какви са тези файлове от програмата без които не може да работи,тоест преди всяко четене трябва да се отвори един от тях,до сега сам го ползвал по този начин,ако е HC05xxx серията зареждам един от файловете за тази серия,но искам да разбера за какво са точно,не искам така на сляпо да ги ползвам... _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 20:42 Заглавие: |
|
|
Това са си файлове дето програмата ги ползва за да пише процессорите, Предполагам накакви рулс за комуникацията или
Параметрите на начални крайни размери на FLASH, ROM ,EEPROM.
Aко някой иска схема бин и софт да пита , има всичко. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 21:45 Заглавие: |
|
|
| Комбинатор написа: | Това са си файлове дето програмата ги ползва за да пише процессорите, Предполагам накакви рулс за комуникацията или
Параметрите на начални крайни размери на FLASH, ROM ,EEPROM.
Aко някой иска схема бин и софт да пита , има всичко. |
Ей това исках да разбера! Благодаря! _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
|