|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deyan67 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 15:23 Заглавие: Цифров мултимер Metex M-3850D |
|
|
Видях темата за цифровите мултимери в раздел Общи приказки и понеже от няколко дни се занимавам с моя уред реших да попитам:
Мултимерът изведнъж престана да работи, /не е включван на грешен обхват/ което се изразява в следното:
1. При включване на батерията на дисплея започват да се явяват случайни показания, независимо от това дали е вкючен от бутона или не./винаги паказва нещо/.
2. Обхватите се сменят, но най-странното е че показанието винаги е 1316, като точката се мени в зависимост от обхвата.
3. Консумацията от батерията според мен е голяма - около 140ма независимо дали е включен или не и напрежението пада на 7в.
4. Изграден е с MAX134 smd монтаж, който леко загрява, което ме навежда на мисълта,че там е проблема.
Според вас има надежда и смисъл да го ремонтирам и насоки от някой който има идеи. Имам и други уреди, но този ми е първият /1996г./ и.... носталгия....
Моля модераторите ако преценят да слеят темата с вече съществуващата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 21:53 Заглавие: Re: Цифров мултимер Metex M-3850D |
|
|
КОнсумацията е много голяма , за сравнение големите китайски мултимери консумират 5 мА в режим на волтметър, а малките китайски мултимери-около 1 мА
В нета имаше много схеми на китайските евтини мултимери,но ако намериш на Метекс, има шанс |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 1:04 Заглавие: Re: Цифров мултимер Metex M-3850D |
|
|
| Deyan67 написа: | Видях темата за цифровите мултимери в раздел Общи приказки и понеже от няколко дни се занимавам с моя уред реших да попитам:
Мултимерът изведнъж престана да работи, /не е включван на грешен обхват/ което се изразява в следното:
1. При включване на батерията на дисплея започват да се явяват случайни показания, независимо от това дали е вкючен от бутона или не./винаги паказва нещо/.
2. Обхватите се сменят, но най-странното е че показанието винаги е 1316, като точката се мени в зависимост от обхвата.
3. Консумацията от батерията според мен е голяма - около 140ма независимо дали е включен или не и напрежението пада на 7в.
4. Изграден е с MAX134 smd монтаж, който леко загрява, което ме навежда на мисълта,че там е проблема.
Според вас има надежда и смисъл да го ремонтирам и насоки от някой който има идеи. Имам и други уреди, но този ми е първият /1996г./ и.... носталгия....
Моля модераторите ако преценят да слеят темата с вече съществуващата. |
И аз имам проблем с metex ...
Виж ...
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=39534&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&topicshow=Аналог на NJU7201L30 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|