| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sunny Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 8:59 Заглавие: Как да разбера със сигурност че ТХО- е дефектен |
|
|
Имам проблем с един ТV NOKIA . ТХО то струва 40лв а не ми се дават само за експеримента.
Захранването работи когато свържа лампа на м -у С - Е на крайния транзистор за ХО (има захранващо напрежение 118V)когато всичко е свързано както трябва напрежението на захранването пада на 80V явно е че има повишена консумация , но дали със сигурност е от ТХО. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 9:22 Заглавие: |
|
|
Вероятно там е проблема но за всеки случай можеш да провериш всички вторични вериги на ТХО за товар също отклонителна система кондензатора в колектора на транзистора диодите от диодния модулатор.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 12:25 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Вероятно там е проблема но за всеки случай можеш да провериш всички вторични вериги на ТХО за товар също отклонителна система кондензатора в колектора на транзистора диодите от диодния модулатор.Успех  |
И да не забравя, че Нокиа са едни от най-шибаните телевизори (след SHARP) и винаги може да очаква изненада. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 22:47 Заглавие: |
|
|
| Ако захранването ти е със TEA2164 смени електролитите първо там,че тогава ще разбереш експериментите колко струват.А за нокията кажи грее ли транзистора,на базата как е.При мене тв.NOKIA по млада от 10 г.не е влизала за ремонт и половината са били за тхо.Успех |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 9:42 Заглавие: |
|
|
| Има един начин за проверка коментиран по форумите Вземаш изправно захранване от Електрон 380 запояваш два проводника единия преди диода на +130в другия намаса тезо два проводника се запояват към навивката +В и колектор . Също така връзваш лампа на кондензатора за +130в ако ТХО е изправно при включване лампата свети Тазо установка я ползвам от години и върши работа Успех |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 23:42 Заглавие: как да разбера........ |
|
|
| Колега, и ние повечето колеги сме се сблъсквали с този проблем,и според мен си заслужава да си купиш един симулатор за мерене на ТХО от Транселектроникс,нищо че не е по джоба на всеки,но с течение на времето се изплаща и спестява много нерви.Другият начин е да се пресрамиш и отиди в някой лъскав сервиз и срещу 2 лева ще ти го премерят,което ти спестява неудобство от клиента и сигурност в ремонта.Желая ти успех,и знай че НОКИЯ са гадни телевизори. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2005 23:52 Заглавие: Re: как да разбера........ |
|
|
| wesko dilow написа: | | Колега, и ние повечето колеги сме се сблъсквали с този проблем,и според мен си заслужава да си купиш един симулатор за мерене на ТХО от Транселектроникс,нищо че не е по джоба на всеки,но с течение на времето се изплаща и спестява много нерви.Другият начин е да се пресрамиш и отиди в някой лъскав сервиз и срещу 2 лева ще ти го премерят,което ти спестява неудобство от клиента и сигурност в ремонта.Желая ти успех,и знай че НОКИЯ са гадни телевизори. |
Колега, аз имам такъв DST tester на Кьониг, който определено ми върши чудесна работа. Единствения му недостатък е, че не може да тества ТХО-то в реален работен режим, защото теста се извършва с напрежение, по-ниско от работното. Уреда покаже ли, че ТХО-то е дефектно - значи наистина е такова. Обратното не е винаги сигурно, в смисъл че уреда може да покаже изправно, а то да има дефект. При теб как е? |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 0:08 Заглавие: |
|
|
Колеги като гледам че всички писахте по нещо реших и аз да помагам но гледам че Sunny не пише какво прави а по темата :аз ползвам ТХО от електрон без каскадата естествено свалям старото с кабели си подавам В+ и от изхода на електронското ТХО за колектора на BUхххх ако всичко е наред знаете как се проверява на изхода за каскадата ///за който не знае да не пипа с уреда///
Sunny кажи и ти нещо толкова идеи до каде стигна  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 2:37 Заглавие: как да разбера........ |
|
|
| Колега,аз използвам симулатор на HR и честно казано рядко се лъжа,освем,когато тв. е бил на влага и при реални условия искри и прави пробиви през корпуса.Но ITT-NOKIA са коварни и 80/100 винаги е ТХО.За всеки случай смени вертикалния интеграл,но се съмнявам в него.Тези щайги обикновенно патят от ТХОи електролити.Успех! |
|
|
 |
Sunny Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 18, 2005 21:54 Заглавие: |
|
|
Благодаря , колеги. Аз позабравих форума защото телевизора тръгна след смяната на ТХО то . Преди да го монтирам измервах съпротивлението и на двете с обикновен уред но нищо не можах да хвана явно трябва мегер за да се установи пробива.
По интересното е че проблема, който имаше тази NOKIA преди, го има и сега - След като работи повеч от полвин един час и се изключи след това не може да се пусне трябва да чакаш докато изстине, мислех си че е от ТХО то, но явно това е някаква защита или де да знам NOKIAта е 29". |
|
|
 |
|