|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
asenpp Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 21:27 Заглавие: TV tensai pc-08x8 , след около час изключва - Поправен |
|
|
TV tensai pc-08x8 , след около час изключва и се опитва да се включи , около 2-3 пъти в секунда. след изключване и включване от бутона, пак така : работи около час и тн.
Иначе образа е добре, тези напрежения които мога да измеря са ок, до момента когато зацикли, де.
Оттук изтеглих схемата на tv goldstar pc-08x8 - същата е.
Прави ми впечатление че две съпротивления в захранването греят много , това при транзистора - р811 180ома 5 вата, и това при захранването на тда 4601 - р803 15к 1 ват
Сори за неточния език - малко странично хоби , и дано ми отговорите на първия пост в този форум 
Последната промяна е направена от asenpp на Сря Мар 12, 2008 20:04; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2008 22:03 Заглавие: |
|
|
Вероятни причини ликажни електролити в двете страни на захранването - ако ти е сефте си заслужава с учебна цел на тоя старик . Мощните резистори така трябва да греят . Смени едно 100 мф. до тях па после ще я мислиш . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
asenpp Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 22:48 Заглавие: |
|
|
| Всички кондензатори около захранването съм ги сменил, както и някои съпротивления . Поне да гръмне нещо , ще го локализирам къде е. Но това ми скъса нервите - бачка между половин час и 2 часа и пак така. Нищо друго не грее. Между другото много е пипано по тоя телевизор, но което проверих си отговаря на схемата, както и спойките около захранването. Трансформатора изглежда добре. Бих се радвал на предложения на какво може да се дължи това поведение. Като зацикли независимо на какъв канал е бил, мига на 0. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 8:03 Заглавие: |
|
|
Смени C33 и 5 в. след Q11 стабилни ли са ? Да не загрява saa1293 или паметта и mda2062 .Последните две ги имаше под руски аналози и бяха за без пари ама не съм купувал скоро . Я откачи към захранващия ключ да няма мизерия в него и го пусни с дист. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
asenpp Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 21:18 Заглавие: |
|
|
Управлението в тази схема която изтеглих се оказа че не е същата, но тези елементи, които спомена си отговарят точно на тези в телевизора. Както и да е смених, проверих , най- накрая направо измъкнах конектора, имаше си растер и пак същото. после махнах съпротивленито към звука и пак. Или не виждам нещо елементарно, или проблема е в захранването или някъде по 112v нататък, или това другото захранване (не го пише колко е) към звука и нататък.
Като зацикли 112 падат на около 70 , а 12 на 9. Да сменя ли tda4601 , или няма смисъл? |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 21:26 Заглавие: |
|
|
| Тример за рег. +В? |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 0:21 Заглавие: |
|
|
| asenpp написа: | | .......но тези елементи, които спомена си отговарят точно на тези в телевизора......SAA1293 ,MDA2062 |
4 Mhz кристал
| Цитат: | | ........Като зацикли 112 падат на около 70 , а 12 на 9. Да сменя ли tda4601 , или няма смисъл? |
Колкав е +300V в този миг  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
asenpp Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 22:10 Заглавие: |
|
|
Просто много яко се заинатих с този телевизор.
Научих че просто така си е работил последните 10 години при пича дето ми го подари и ме вкара в беля
Иначе смених още един куп кондензатори и същото- работи си ок , напреженията си седят там каквито трябва да са, .. и след някое време трак-трак......
Открих също така, че като седи на стендбай , всички напрежения , без релето и в+ са си там. като мине някво време и се опитам да го пусна - става същото- тррак-трак.....
Междувременно изрових от мазето един руски любителски осцилоскоп
Дотук тоя уейвформ който е на базата на хот си отговаря горе долу на
графиката
Сега съм го включил на базата на транзистора в захранването - тука изглежда огледално!!! при работещ телевизор--(след половин час работа вече е нещо съвсем друго - но телевизора си работи!!!)
Утре отивам да купя една тда4601, да видим ще има ли разлика |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 0:01 Заглавие: |
|
|
| Правих отдавна такъв Goldstar същата повреда но не излезе от захранването.Не мисля че е от TDA4601(нали знаеш имат 2 цокала-и с двата става).Поне при мене беше нещо около процесора и допълнителния бутон(този който е комплект с ключа на захранването).Отвори го и мери като спре как са напреженията.Много ги мразя тия у клиента не работи а при мене работи.Както се изрази -поне да гръмне нещо за ориентация. |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 9:28 Заглавие: |
|
|
| Смени крайния транзистор за ХО и кондензаторите в колекторната верига. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|