| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 23:02 Заглавие: проблем с LCD дисплеи на MSI |
|
|
От какво може да е причината?!?!?!
Имам преносим комп MSI M673X-033 и преди 1 ден ми го пратиха по кориер,отворих компа и вкл. и забелязвам че белия цвят е зелен и когато отвория вяла страница или поле и ми е в зелено.Също се забелязва и размазване на образа и "матрицата" на квадратчета,все едно да си клокнал прекомерно видео карта и тя започва да "маже".
Имам изход за монитор,пробвах на друк монитор,не е от видеото,имали възможност да е дислпея,кабел лентов или от удар при пренасянето "превозването".
Благодаря на всички отзовалисе на темата.  _________________ Всичко е в тока  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 23:56 Заглавие: |
|
|
Може да е всяко едно от последните две изброени.Най-елементарното което трябва да направиш е да го разглобиш(или частично) и да размърдаш кабела към дисплея,за да установиш има ли промяна.Прецъкай куплунга за да си сигурен че контактува коректно.Пипай внимателно,кабела е доста крехък. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 8:07 Заглавие: Re: проблем с LCD дисплеи на MSI |
|
|
| californieca написа: | От какво може да е причината?!?!?!
Имам преносим комп MSI M673X-033 и преди 1 ден ми го пратиха по кориер,отворих компа и вкл. и забелязвам че белия цвят е зелен и когато отвория вяла страница или поле и ми е в зелено.Също се забелязва и размазване на образа и "матрицата" на квадратчета,все едно да си клокнал прекомерно видео карта и тя започва да "маже".
Имам изход за монитор,пробвах на друк монитор,не е от видеото,имали възможност да е дислпея,кабел лентов или от удар при пренасянето "превозването".
Благодаря на всички отзовалисе на темата.  |
ако е гаранционен го връщай...удар..нали е опакован в оригиналната опаковка,то трябва да го хвърли да му стане нещо.обикновено от удар или натиск стават цветни петна и линии едва ли е от транспорта..по скоро е дефектен....тея msi не ги имам за сериозна марка...много пищят от тях,един по нова година си беше купил от техномаркета един msi...не помня модела,разопаковахме го и ще го пускам да му го инсталирам ..дисплея не пали...че ходи да го връща  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 8:34 Заглавие: |
|
|
да в гаранция е о6те,а само да попитам ако по някаква причина на ми признят гаранцията,питам защотото имах едно приятелче в сервиза на "искърско шосе 7"-техномаркет.... и ми е разправяло какво ли не...
та колко е оринтировачната цена на една букса с лентово кабелче...
Благодаря предварително  |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 9:13 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | да в гаранция е о6те,а само да попитам ако по някаква причина на ми признят гаранцията,питам защотото имах едно приятелче в сервиза на "искърско шосе 7"-техномаркет.... и ми е разправяло какво ли не...
та колко е оринтировачната цена на една букса с лентово кабелче...
Благодаря предварително  |
длъжни са да признаят...ако няма следи от удар драскотини по екрана,ама трябва да им се накараш малко.Пък и такава техника се взема от комп фирма,пробва се инсталира се и юзера доволен.пък кой е казал че е кабела...може матрицата да е дефектна. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 10:04 Заглавие: |
|
|
А може и графичния процесор да се е поотлепил ,така че не се колебай за гаранционния сервиз.Трябва да ти признаят гаранцията ако не става въпрос за нещо друго. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 10:08 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | А може и графичния процесор да се е поотлепил ,така че не се колебай за гаранционния сервиз.Трябва да ти признаят гаранцията ако не става въпрос за нещо друго. |
дори да го изтървал..ако няма видими поражения са длъжни да признаят гаранцията.не е видеокартата...нали каза че го е пробвал с външен монитор.матрица или лентов кабел на матрицата |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 12:39 Заглавие: |
|
|
Защо задаваш въпроси,при положение че е гаранционен и дори няма да го отваряш.И защо при това положение питаш за цена на кабел,който може просто да не е заключен хубаво.И ако въобще е кабел.Държиш се като клиент,не като техник.И хабиш на хората мозъчния ресурс.Дотук на трима. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 17:23 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | Защо задаваш въпроси,при положение че е гаранционен и дори няма да го отваряш.И защо при това положение питаш за цена на кабел,който може просто да не е заключен хубаво.И ако въобще е кабел.Държиш се като клиент,не като техник.И хабиш на хората мозъчния ресурс.Дотук на трима. |
споделям мненията и "съвети" на познати за това...  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 17:25 Заглавие: |
|
|
благодаря на всички отзовалисе на темата,вече компа е в сервиз,ще изчакам малко и 6те пиша по темата,вече е полузатворена.
Приятен ден на всички  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|