Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Правила на форума!

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> За форума и файлообменника - About the forum and eserviceinfoПредишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 16:30    Заглавие: Правила на форума! Отговорете с цитат

Цитат:
Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възмжно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно те не носят никаква отговорност.

Приемате се да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни.

Избирайки Съгласен съм... вие приемате горепосочените условия


Пиша основни правила на форума тук,които важат за абсолютно всички раздели на форума!
Тъй като се създава една такава илюзия,че всеки подраздел си има съответните правила и всичко е някакси "на парче".


1. Потребителско име. Забранени са имена на сайтове и E-mail, както и несмислени такива (напр. asdfg). Забранява се регистрацията на визуално подобни никове и многократната регистрация.

2. Подписът може да съдържа до 3 реда текст, включително линкове. Шрифтът не може да е по-голям от стандартния за форума. Картинките са забранени. Подписът и цялата информация в профила не могат да съдържат текстове, които целят наподобяване / критика / обида към друг участник.

3. Уважавайте и ценете времето на другите участници във форума. Въздържайте се от всякакви обидни думи и преки характеристики / квалификации / обиди / заплахи.

4. Писането на кирилица е задължително!
Забранява се писането с латински букви, както и заместването им с цифрени означения и символи. Мненията на олигофреница ще бъдат намалявани до нечитаемост, а при рецидив - изтривани.
Изключват се случаите когато става въпрос за изписване на термини или наименования, които имат утвърдена употреба на латиница. Официален език е българският. Повечето потребители разбират руски, английски а и някои други езици. Пишещите извън България могат да пишат и на тези езици. Или да ползват английската версия на форума Forum in English
След като четете това значи че вашата ОС има кирилица, а такива са всички след Windows95. Стандартно си имат клавиатурна подредба по БДС, а ако желаете фонетична подредба може да си я инсталирате от прикрепеното към този пост. Ако имате неясноти прочетете коментарите в inf файла или посетете инжинера.
Ако сте на чужд компютър, нямате права за инсталация и подобни може в единични случаи да пишете на "шльoкaвица", като в началото на поста сложите Exclamation
Ако не сте сигурни в познанията си по правопис и българска граматика - ползвайте програми за проверка на правописа - като тази. В интернет има достатъчно много такива.

5. Желателно да се поства във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви, цветен или текст с размер различен от "нормален" и др. Допуска се смислов акцент на определени части от мнения под формата на думи с главни букви, по-голям размер, различен цвят или bold шрифт.
Думите и изреченията се разделят с интервал (space) - дългия клавиш отдолу. Същият се слага и след препинателни знаци като точка, запетая и т.н. Особено важи при изброяване на интегрални схеми (състав) на устройствата.

6. Създавайте нови теми в подходящия разадел едва след като проверите с помощта на Търсачката на форума дали вече не съществува информация по въпроса. Ако не получите задоволителни резултати пробвайте и с други ключови думи или опции. Забранено е дублирането на тема в няколко раздела.

7. Заглавието трябва да е формулирано така, че да отразява същността на проблема и да бъде достатъчно информативно,така че само като се прочете заглавието на темата,без да е нужно да се влиза в нея да се знае за какво се дискутира в темата. Недопустимо е: проблем, помощ (help), помогнете, някой да даде, спешно и други подобни.
За да работи коректно търсенето имената на марки, модели на уреди и абревиатури на елементи задължително на родния им език Пример: Sony, а не Soni или Сони.
За всеки раздел може да има специфични изисквания за оформяне на темата, които са обявени в него.

8. Отговаря се с помощта на бутона (отговор), а не с (цитат). Забранени са едносрични отговори, само с емотикони, цитирането на цял пост и картинки, както и цялостното цитиране на последния пост. Подобни постове - ще бъдат модерирани, а при системно несъобразяване - изтривани.

9. Добавяне на "нещо" за което даден потребител се е сетил в последствие става с бутона , а не с писането на нов пост (особено в случаите когато няма други постове след последния му).

10. Придържайте се възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението. Отворена нова тема със същото съдържание ще бъде отстранявана.

11. Когато в дадена тема се отговаря на няколко потребителя при което се цитират пасажи от техни съобщения е желателно всичко да е събрано в един пост, а не няколко последователни към различни участници в темата. Такива постове ще бъдат модерирани (до време).
(Съдържанието на 2 последователни поста събрано в един заема по-малко място на страницата отколкото две отделни съобщения).

12. Да не създава теми и мнения с призиви против действащото в страната законодателство,с подбуди към убийство,нараняване и или други престъпления спрямо хора, животни и собственост,лично или обществено опасни действия, с расистки или дискриминационен характер,с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки),нападки на етническа или религиозна основа,порнография или сцени на насилие.
Забранява се публикуване на теми и съобщения,написани в опит да се превърне форума в поле за изясняване на лични отношения.
Теми и мнения с такъв замисъл ще бъдат отстранявани от форума,а авторите им ще бъдат санкционирани.
Същото се отнася и за гневни постове и всякакви други теми излизащи от рамките на добрия морал и възпитание.

13. Да не изпраща обиди и всичко останало споменато в т.12, което е забранено на лични съобщения. Забранено е разпращането на еднотипни, масови и призивни съобщения.

14. Да не променя съдържанието на мнение или тема, съдържащи редакция от модератор или администратор.
Ако модератор/администратор направи забележка да се коригира заглавие съгласно правилата, да се добави цена към обява или т.н. уточняващи неща - потребителя е длъжен да извърши необходимите корекции в поста си. Теми в които потребителя демостративно отказва да извърши действията и корекциите към които е подканен ще бъдат заключвани или изтривани.

15. Често повтарящи се мнения с еднакво съдържание, мнения със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени ще бъдат определяни като SPAM и премахвани.
Същото се отнася и за флууда (flood - наводнение,потоп)-заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се съобщения.
Във форума е забранен т.нар. "Чат" - личен разговор между двама или повече потребители, размяна на реплики от рода "Как си днес?", "Хайде да пием кафе" и т.н. Всички теми и постове с такъв характер ще бъдат заключвани, а личните разговори ще бъдат изтривани. Ако имате да кажете нещо по темата - изразете го точно и ясно с повече от една дума. За празните приказки използвайте "Лични съобщения".

16. Мненията в форумите се оставят доброволно, безвъзмездно и с цел взаимопомощ. Авторите им не могат да изискват компенсация за публикувани текстове под никаква форма. Всички мнения във форума могат свободно да се копират и възпроизвеждат без комерсиална цел.
Същото се отнася и за схеми, файлове, прошивки, сервизна документация и т.н. специфична информация свързана с електрониката, споделена във форума или качена във файлообменника към сайта.
Форума не носи отговорност за достоверността на информацията която публикува всеки един потребител на форума, както и за коректността на извършени търговски сделки на "територията" на форума.

17-Обсъждане на работата на администратори/модератори е забранено. Теми с подобно съдържание ще бъдат отстранявани от форума, а при системно неспазване на това правило - нарушителите ще бъдат наказвани.

18. Забранява се пускането на реферали, публикуването на линкове към cashfiesta, "прецакан си", "вампирски линкове", писма на щастието и всякакви други идиотщини.
При системно нарушение на това правило - потребителят ще бъде блокиран.

19. Забранява се публикуването на обяви за извършване на криминална, престъпна и всякаква подобна дейност или видимо измамни предложения.

20. Постове "повдигащи" стари теми с единствено изразено желание в тях от сорта "може ли и на мен" - ще бъдат изтривани. За подобни цели има PM и e-mail. Същото се отнася и за "текущи" теми.
Същото се отнася и за отдавна приключили теми в които някой е решил да ги повдигне за да пофилософства или да даде - акъл или, че според него проблема му е "точно същия".

P.S.Някой ако има някакви предложения за промени относно правилата - отворен съм за всякаква дискусия и за всякакви промени-
просто да ми пише на лични.

Пожелавам Ви приятно браузване във форума на eshop и да намерите всичката полезна информация,която ви е нужна тук!

Idea Arrow Arrow Arrow Важно допълнение Exclamation
Забранено е в Attach към поста да се слагат каквито и да са картинки и снимки. За тях се използват специализирани сайтове за хостинг, както е показано в тази тема.
Схеми и документация на серийно произвеждани устройства се качват във файлообменника на сайта.
Допустимо е само дъмпове и малки любителски схеми.
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> За форума и файлообменника - About the forum and eserviceinfo Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov