|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kis-electronic Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 11:34 Заглавие: DVD Roadstar 2506X - има звук, но няма картина. |
|
|
| DVD-то чете веднага поставения диск, но няма видео сигнал на изхода, нито от менюто му, нито от диска, които върви. Все едно, че видеокабела не е свързан! Чипсета му е VIbrattoII - ESS6698. Мислите ли, че може да му се помогне? Никъде по платката не успях да намеря точка с видео сигнал, захранването изглежда нормално, няма някакво прекомерно загряване. Имаше малка следа, като от изтичане на електролит под един кондензатор, почистих я и смених кондензатора, но без успех. Ще бъда благодарен за всеки съвет! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Veselin_stanchev Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 12:33 Заглавие: |
|
|
От дистанционното управление би трябвало да се оправи - P-scan ,
Video , или в setup menu/включи на компонентните изходи да видиш
ще излезе ли несинхронизирана картина/. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 14:42 Заглавие: |
|
|
Колега, благодаря за съвета, но така би се оправило, ако въобще нещо излизаше на изхода, а аз имам НИЩО! Никакъв видеосигнал на никой от изходите! Не съм проверил само оптичния, но почти съм сигурен, че и там няма да има нищо. Ще се опитам да намеря читав pdf за ЕSS6698 и ще тръгна от него. Ако се оправя, ще пиша пак.
Поздрави! |
|
|
 |
REMZ> Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 12:01 Заглавие: |
|
|
| kis-electronic написа: | Колега, благодаря за съвета, но така би се оправило, ако въобще нещо излизаше на изхода, а аз имам НИЩО! Никакъв видеосигнал на никой от изходите! Не съм проверил само оптичния, но почти съм сигурен, че и там няма да има нищо. Ще се опитам да намеря читав pdf за ЕSS6698 и ще тръгна от него. Ако се оправя, ще пиша пак.
Поздрави! |
да има EEPROM. _________________ Както си работеше и спря!!!! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 12:03 Заглавие: |
|
|
Ето какво е положението с тоя модел. Тъй като и в София има едно, за което знам че няма изображение, видях едно такова и го взех да сваля евентуално флаша. Пускам го и какво-няма образ. Изчистих 2402-ефект никакъв. И тъй като имах документация за него
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=35220
тръгнах да видя за какво става въпрос. Набързо разбрах, че видеото се захранва на 111пин. Меренето показа, че напрежението вместо 3.3в е 1.5в. Подадох 3.3в - и оп образа се появи. Консумацията беше 200мА. Транзистора дето го захранва-показва здрав, ценера е на 4.2в - и той здрав. По парт лист - за транзистора пише само 8550. Поставих по асоциация SS8550 не SMD- имаше вече около 2.5в и нестабилен образ. Имах под ръка 2SC4204. Поставих го и всичко е ОК. Транзистора загрява нормално, DVD-то работи. Поне засега.
Увеличить фото »» _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 19:20 Заглавие: |
|
|
Колега, много благодаря за съветите и за споделения опит! Утре първата ми работа ще е да тръгна по Вашите стъпки, дано и в моя случай да е същото. Ще пиша при всички случай пак!
Поздрави! |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 13:52 Заглавие: |
|
|
| подобен проблем, друго двд същия транзистор.стабилизацията на 3,3в става не на платката на захранването, а на платката на процесора. на мерене транзистора здрав,но след него 1,5в. вградих вместо него лм317 от 5-те волта. ток през нея 400ма всичко е ок за сега. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 18:21 Заглавие: |
|
|
Заспа! Изпълних препоръките ви и образа изгря! Аз имах под ръка малко по сериозен транзистор - 2SB1802 и сложих него. Въпреки, че е значително по мощен от оригиналната въшка и той си топли, но се държи с ръка и смятам, че ще кара.
Специални благодарности на mitachi и D.Kolev, както и на другите колеги, които писаха. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 18:30 Заглавие: |
|
|
Как така си сложил PNP транзистор? Я прегледай пак нещата. Този транзистор дето съм посочил е с висока бета и затова съм сложил такъв. Освен това си е NPN. С транзистор с нормална бета, напрежението не можеше да се стабилизира на 3.3в. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:35 Заглавие: |
|
|
Грешка при писането, транзистора който сложих е 2SD1802, а не 2SB1802.
Стабилизира си добре, но си прав, че с по голямо усилване би било по-добре. За сега остава така, ще го тествам нонстоп няколко дена, даже му изрязах радиатори за процесора и за ESS6603S, които греят, като за световното. Смятам, че ще им удължа малко животеца
Поздрави! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|