| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tonan8 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 17:40 Заглавие: Свързване на тонколони в усилвател |
|
|
Привет Ем начи имам уредба JVC с тонколони 80 вата 6 ома и тонколони от др уредба : СОНИ 35 вата 8 ома ... въпросът е : какъв усилвател да си взема и как да ги свържа и четирите тонколони?? мерси предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
BukTop Нов потребител

Регистриран на: 05 Яну 2008 Мнения: 10 Местожителство: aksakovo\varna
|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 18:05 Заглавие: |
|
|
По принцип е малко трудно да се коплектоват тея двата чифта,защото са с различни импеданси и мощности.Потърси си усилвател с 4 или повече канали и гледай изходната му мощност и импеданса да са приблизително колкото на озвучителните тела.Ако има нещо друго питай  |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 21:24 Заглавие: |
|
|
| Може по -слабите да ги вържеш паралелно на тези на уредбата с примерно товарни резистори последователно за да не ги изгориш!За кво ти е усилвател |
|
|
 |
tonan8 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 23:07 Заглавие: |
|
|
BukTop на мен ми бяха казали че ми тряя 400В усилвател ...
borko 30 тез товарни резистори нищо не ми говорят ...
честно казано до сеа изобщо не се интересувах само си избухах на баса на the game - how we do и сеа кат ми са наложи и идея си няям ко да прая ... същия човек който ми каза че ми тряя 400В усилвател ми каза че тряя резна на 4-те тонколони жиците от края и да ги свържа 1 сони заедно с 1 жвс към усилвателя ... ако може по подробно кат за бавнориииащи да ми обясните ще съм ви мн благодарен ...  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 23:17 Заглавие: |
|
|
може с товарни резистори ДА! но трябва да са по мощнички и е желателно да не са жични... ако неискаш да ти вадят кои знаи какув бас малките може и по един кондензатор последователно + резистор... като кондензатора 33-100микро на поне 63 волта.. а по добре си направи едно усилвателче 2x20-30W и входа му го вържи през буферно стапало към средната точка на потинциометара за усилване.. ако е с цифрово усилване то тогава преди разделителния кондензатор на входа на усилвателя на уредбата  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com
Последната промяна е направена от DJ69VN на Нед Мар 16, 2008 23:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
BukTop Нов потребител

Регистриран на: 05 Яну 2008 Мнения: 10 Местожителство: aksakovo\varna
|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 16:27 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | BukTop на мен ми бяха казали че ми тряя 400В усилвател ... |
Предполагам,че е имал в предвид 400 вата консумация от мрежата,а не изходна мощност  |
|
|
 |
|