| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 12:37 Заглавие: Видео ACIKO AVR4 |
|
|
| Привет!Имам проблем с това видео,донесаха ми го на части"стояло 2 години в сервиз"Събрах механиката,почистих програматора,смених гумените части.След като го пусна опъва водачите след две три секунди ги пребира и изключва,капстан мотора не врътва(превърта нормално на ляво и дясно) изпълнен е с M52440 захранва се с 12 и 5в.Някакви идеи за проблема?Не можах да открия инфо за този чип. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 12:51 Заглавие: |
|
|
| Пробвай да въртиш с пръст,дясната ролка като дръпне водачите за да излъжеш реел датчика,около 1 минута.Ако чипа се опече за нов мотор е понякога помага,ако се сменят алуминиевите SMD кондензатори...не помня тоз модел дали имаше такива |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 13:32 Заглавие: |
|
|
Това с въртенето на ролката го опитах,няма ефект По какво разбира капстана да завърт напред, назад или play с подобен проблем не съм се сблъсквал никога и съм като в небрано лозе, а и хвърлих много време и пари |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 13:41 Заглавие: |
|
|
| по две шини от процесора,но не са кодове а само логически нива.Знаеш ли че аз съм имал едо "Daewo" с опукал порт на процесора,който командваше точно плейа,тогава взех ниво от светодиода за плея,за да го накарам да работи |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 13:59 Заглавие: |
|
|
| провери си точните положения на програматора.много често ако не е на позиция става така.рядко се случва да опука.на-сигурният метод за проверка на механиката е да симулираш работата й на ръка.защото някой път нещо затормозява и ако не достига в нужната позиция става так.с този инеграл са реализирани почти всички шарпове.ако не се лъжа имаше едно допълнително напрежение 12в. което някои път се губи и мотора спира да работи.но това са преположения |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 17:49 Заглавие: |
|
|
А знаете ли на кои крачета на чипа се подават тези логически нива?Имаам схема но е с много лошо ка4ество и нищо не се вижда  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 18:23 Заглавие: |
|
|
| Ако има6 много схеми на видеоплейъри виж тази на SHARP 6V3 май е със същия чип капстана |
|
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
Има го и на фунаите.Посоката се определя от едната шина.При нула назад при едно напред/примерно/.Другото напрежение е от сервото.
То е от порядъка на 2.5-3волта.Нещо повече за сервото тези от ачико правят по модел на оригинално видео.Може и схема да се намери. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 12:41 Заглавие: |
|
|
| Едната шина определя посоката а другата скоростта мисля с правоъгълни импулси с различна честота...забравил съм ги вече... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 14:43 Заглавие: |
|
|
Май-май тази работа ще излезе от механиката смятам тази вечер да я разглобя и пак да я сглобя Пък да видим какво ще стане.От серво-процесора не излиза сигнал за плей,но не съм сигурен дали му влиза!? |
|
|
 |
|