| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jiko_sl Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 23:55 Заглавие: Помощ за трансформатор |
|
|
здравеите може да се каже че сам новак в електротехниката нищо че мога да зглобя дадена схема и да я подкарам,но проблема е в захранването.Та наскоро си зглобих един амп на QUAD (скоро мисля да правя и втора платка да го прая стерио)ето го http://www.hobbykit.dir.bg/bulgarian.htm Намерих си един траф дето дава двуполярно напрежение +/-26В тока него знам но му е малък тоя траф маи.Някой ако има изчислен трансформатор за ~2х40В и с подходящ ток за тоя амп нека ги прати на Л.С. или да пише тука.Мерси предварително на отзовалите се.
Коригирал съм ти заглавието |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 0:03 Заглавие: Re: помогни ми с един траф |
|
|
| jiko_sl написа: | | здравеите може да се каже че сам новак в електротехниката нищо че мога да зглобя дадена схема и да я подкарам,но проблема е в захранването.Та наскоро си зглобих един амп на QUAD (скоро мисля да правя и втора платка да го прая стерио)ето го http://www.hobbykit.dir.bg/bulgarian.htm Намерих си един траф дето дава двуполярно напрежение +/-26В тока него знам но му е малък тоя траф маи.Някой ако има изчислен трансформатор за ~2х40В и с подходящ ток за тоя амп нека ги прати на Л.С. или да пише тука.Мерси предварително на отзовалите се. |
Повечето си вземат траф от стар РУСКИ телевизор ( лампов ) например елекрон , темп аганъок и др такива . Имат мн здрави трафове
Направо са железни и се пренавиват лесно . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
jiko_sl Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 0:10 Заглавие: .. |
|
|
| ас имам едни Ш-образни ламели с които мисля да го направя b=4см/c=2см/h=6см а-то мога да увелича така че лицеето не е голям проблем |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 10:45 Заглавие: Re: .. |
|
|
| jiko_sl написа: | | ас имам едни Ш-образни ламели с които мисля да го направя b=4см/c=2см/h=6см |
Колко вата е тоя AMP.С тия ламели най много да стане за около 15W усилвател.Купи си готов траф.Има почти всякакви модели. |
|
|
 |
jiko_sl Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 12:04 Заглавие: .. |
|
|
| абе човек с тия ламели мога да докарам сечението на магнито провода до 32кв см |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 19:01 Заглавие: Re: .. |
|
|
Да верно не се сетих.Би трябвало да стане ако успееш да го навиеш. |
|
|
 |
jiko_sl Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 16:21 Заглавие: .. |
|
|
| аз ще успея но немога да го изчисля немога да определя сечението на телта в първичната и в вторичната както и навивките |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
|
|
 |
jiko_sl Нов потребител

|