Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SONY KV29FX64E-Хоризонтална развивка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 26, 2008 12:47    Заглавие: SONY KV29FX64E-Хоризонтална развивка Отговорете с цитат

Здравейте. шасито е АЕ6В. Беше изгорял крайният транзистор 2SC5696. Като го търсих колеги ме увериха,че 100% е заминало и ТХО, при мен оргинала е 8-598-851-50 малко резервирано взех HR8638 Като в магазина ме предупреди да го сврея по намотките с орг. Абе отговаряше! При пускане на телевизора вдигна високо и угасна ,като мигаше 5 пъти. Пуснах пак тръгна със много свит екран по Н. Като премерих беше окъсил краиният на корекциите 2SD5698. който преди това беше здрав. След смяната екрана беше прекалено широк и тв след минута две гаснеше. След два опита крайният на корекциите пак окъси и даде тесен екран. Премерил съм във веригата на корекциите полеваците и 20тина smd транзисторчета така на място уж са добре.Та най вече ме интересува дали е коректна така направената размяна на ТХО???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 26, 2008 13:15    Заглавие: Re: SONY KV29FX64E-Хоризонтална развивка Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
оргинала е 8-598-851-50 малко резервирано взех HR8638....ме интересува дали е коректна така направената размяна на ТХО???

Да
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 27, 2008 2:59    Заглавие: Отговорете с цитат

А дали пък не вдига много високото? Рез. конденз. как е? А захранването? А атаката на крайния?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 27, 2008 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonimous написа:
Същото ТВ дойде точно с такъв проблем.Направих опит да сменя 2SC5696 с друг подобен,но веднага си замина.Тогава се осъмних в словенското ТХО и си поръчах HR.След монтажа му и BU 508 при включването вдигне високо и мина в Stand by и започна да мига 4-5 пъти .При 2-3 опита все пак тръгна,но рамерът му беше много раздут.Смених крайния с друг от SONY 100 Hz с по-големия корпус и пак след 2-3 опита тръгна,но този път със събран размер по H .Принудих се да потърся оригинала,който струваше 13 лв,а за протокола ТХО-65 лв.След като го поставих пак след 3-4 пускания размера заспа.С това искам да кажа,даже го имаше в търсачката,че 2 та транзистора споменати от колегата,трябва да са "дупе и гащи",защото си спомням,че двата работят в паралел всеки с отделен драйверен трансформатор,а гасненето при мен се оказа,че идва от тунера.Дано съм полезен!

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 27, 2008 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Anonimous написа:
Същото ТВ дойде точно с такъв проблем.Направих опит да сменя 2SC5696 с друг подобен,но веднага си замина.Тогава се осъмних в словенското ТХО и си поръчах HR.След монтажа му и BU 508 при включването вдигне високо и мина в Stand by и започна да мига 4-5 пъти .При 2-3 опита все пак тръгна,но рамерът му беше много раздут.Смених крайния с друг от SONY 100 Hz с по-големия корпус и пак след 2-3 опита тръгна,но този път със събран размер по H .Принудих се да потърся оригинала,който струваше 13 лв,а за протокола ТХО-65 лв.След като го поставих пак след 3-4 пускания размера заспа.С това искам да кажа,даже го имаше в търсачката,че 2 та транзистора споменати от колегата,трябва да са "дупе и гащи",защото си спомням,че двата работят в паралел всеки с отделен драйверен трансформатор,а гасненето при мен се оказа,че идва от тунера.Дано съм полезен!

Пропуснал ли съм нещо, защото до тук единственият смислен отговор е, че въпросното ТХО става. Това беше и въпроса.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 27, 2008 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

grishan написа:
Пропуснал ли съм нещо, защото до тук единственият смислен отговор е, че въпросното ТХО става. Това беше и въпроса.

Какво трябва да си пропуснал?
Емо пита и други неща покрай това дали става,ако му прочетеш поста...
Аз викам да му помогнем да си направи телевизора,а не да оценяваме кое е стойностно,кое е смислено и кое не е...
Намерил съм конкретна информация,не моя,от някъде си,някаква си но отнасяща се за същия проблем със същите признаци и считам че може да е в полза на Емо и я споделям.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 28, 2008 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

ето тук има много хубав алгоритъм за ремонт на хор.развивка
на AE-6B (на английски)
При ремонт съм ползвал транзистори,каквито съм имал под ръка,
а след това за чиста съвест си сложих оригинални.
Върнете се в началото
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 28, 2008 16:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички отзовали се! Беше важно да знам,че ТНО то отговаря за да имам хъс да ровя. Като рових открих един smd тр-р Q8123 беше пробил база емитер/не пиша в коя верига е защото не съм сигурен,че на схемата не мога да го намеря под този номер/ смених и кондензаторите преди двата драйверни транзистора по 1мф. Смених и едно с-220рфна2кв-знаете къде стоят. Прекръстих се и го пуснах. РАБОТИ ЕКСТРА да му не е уруки Wink А smd-то го хванах случайно с мерене един по един и еб..егати и кефа като го свалих и пак късо м/у база и емитер.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети