|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 12:47 Заглавие: SONY KV29FX64E-Хоризонтална развивка |
|
|
| Здравейте. шасито е АЕ6В. Беше изгорял крайният транзистор 2SC5696. Като го търсих колеги ме увериха,че 100% е заминало и ТХО, при мен оргинала е 8-598-851-50 малко резервирано взех HR8638 Като в магазина ме предупреди да го сврея по намотките с орг. Абе отговаряше! При пускане на телевизора вдигна високо и угасна ,като мигаше 5 пъти. Пуснах пак тръгна със много свит екран по Н. Като премерих беше окъсил краиният на корекциите 2SD5698. който преди това беше здрав. След смяната екрана беше прекалено широк и тв след минута две гаснеше. След два опита крайният на корекциите пак окъси и даде тесен екран. Премерил съм във веригата на корекциите полеваците и 20тина smd транзисторчета така на място уж са добре.Та най вече ме интересува дали е коректна така направената размяна на ТХО??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 13:15 Заглавие: Re: SONY KV29FX64E-Хоризонтална развивка |
|
|
| emo-evropa написа: | | оргинала е 8-598-851-50 малко резервирано взех HR8638....ме интересува дали е коректна така направената размяна на ТХО??? |
Да _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 2:59 Заглавие: |
|
|
А дали пък не вдига много високото? Рез. конденз. как е? А захранването? А атаката на крайния? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 21:00 Заглавие: |
|
|
| Anonimous написа: | | Същото ТВ дойде точно с такъв проблем.Направих опит да сменя 2SC5696 с друг подобен,но веднага си замина.Тогава се осъмних в словенското ТХО и си поръчах HR.След монтажа му и BU 508 при включването вдигне високо и мина в Stand by и започна да мига 4-5 пъти .При 2-3 опита все пак тръгна,но рамерът му беше много раздут.Смених крайния с друг от SONY 100 Hz с по-големия корпус и пак след 2-3 опита тръгна,но този път със събран размер по H .Принудих се да потърся оригинала,който струваше 13 лв,а за протокола ТХО-65 лв.След като го поставих пак след 3-4 пускания размера заспа.С това искам да кажа,даже го имаше в търсачката,че 2 та транзистора споменати от колегата,трябва да са "дупе и гащи",защото си спомням,че двата работят в паралел всеки с отделен драйверен трансформатор,а гасненето при мен се оказа,че идва от тунера.Дано съм полезен! |
_________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 22:32 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Anonimous написа: | | Същото ТВ дойде точно с такъв проблем.Направих опит да сменя 2SC5696 с друг подобен,но веднага си замина.Тогава се осъмних в словенското ТХО и си поръчах HR.След монтажа му и BU 508 при включването вдигне високо и мина в Stand by и започна да мига 4-5 пъти .При 2-3 опита все пак тръгна,но рамерът му беше много раздут.Смених крайния с друг от SONY 100 Hz с по-големия корпус и пак след 2-3 опита тръгна,но този път със събран размер по H .Принудих се да потърся оригинала,който струваше 13 лв,а за протокола ТХО-65 лв.След като го поставих пак след 3-4 пускания размера заспа.С това искам да кажа,даже го имаше в търсачката,че 2 та транзистора споменати от колегата,трябва да са "дупе и гащи",защото си спомням,че двата работят в паралел всеки с отделен драйверен трансформатор,а гасненето при мен се оказа,че идва от тунера.Дано съм полезен! |
|
Пропуснал ли съм нещо, защото до тук единственият смислен отговор е, че въпросното ТХО става. Това беше и въпроса. _________________ skype grisha7557 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 23:23 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Пропуснал ли съм нещо, защото до тук единственият смислен отговор е, че въпросното ТХО става. Това беше и въпроса. |
Какво трябва да си пропуснал?
Емо пита и други неща покрай това дали става,ако му прочетеш поста...
Аз викам да му помогнем да си направи телевизора,а не да оценяваме кое е стойностно,кое е смислено и кое не е...
Намерил съм конкретна информация,не моя,от някъде си,някаква си но отнасяща се за същия проблем със същите признаци и считам че може да е в полза на Емо и я споделям. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 11:26 Заглавие: |
|
|
ето тук има много хубав алгоритъм за ремонт на хор.развивка
на AE-6B (на английски)
При ремонт съм ползвал транзистори,каквито съм имал под ръка,
а след това за чиста съвест си сложих оригинални. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 16:35 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички отзовали се! Беше важно да знам,че ТНО то отговаря за да имам хъс да ровя. Като рових открих един smd тр-р Q8123 беше пробил база емитер/не пиша в коя верига е защото не съм сигурен,че на схемата не мога да го намеря под този номер/ смених и кондензаторите преди двата драйверни транзистора по 1мф. Смених и едно с-220рфна2кв-знаете къде стоят. Прекръстих се и го пуснах. РАБОТИ ЕКСТРА да му не е уруки А smd-то го хванах случайно с мерене един по един и еб..егати и кефа като го свалих и пак късо м/у база и емитер. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|